Det glæder mig, at BT i dag har faktatjekket nogle af dommedagsprofetierne fra Kåre Mølbak – og ifht hvad der kunne/ville ske i påsken. Dejligt at pressen (eller dele heraf) endelig erkender, at han da (heller) ikke havde ret. Rigtig, rigtig mange af hans dommedagsprofetier har på ingen måde været korrekte og er ej heller blevet dokumenteret siden.

Kåre Mølbak og SSI har i stor grad lænet sig op af en matematisk model med meget store usikkerhedsmomenter – og en matematisk model som er afhængig af de variable man lægger ind. En uhyre væsentlig fejl/mangel har været, at SSI og Kåre Mølbak på intet tidspunkt har forholdt sig til sæsonvariationer. Overhovedet. En kæmpe fejl og mangel og dermed har han og SSI på intet tidspunkt taget højde for årstiden og forårets hjælp ti bekæmpelsen af SARS-CoV-2. En uhyre væsentlig faktor og væsentlig grund til at tallene falder og jeg hele tiden har insisteret på, at vi på denne årstid IKKE ville få den af regeringen/SSI frygtede bragende covid19-epidemi.

Lige nu nærmest snubler de videnskabelige artikler over hinanden med netop dokumentation for vejrets betydning for COVID19-virus transmission. Det som synes at være gennemgående tema og som fremmer SARS-CoV-2 smitte og udbredelse er 1) lav temperatur, 2) lille diurnal forandring og 3) lav luftfugtighed. Det svarer også godt til, at COVID19 netop tog fart i Kina, hvor det var koldt og tørt.

Så sol, sol kom nu frem – og ja – årstidsvariationen er en realitet. Jeg ved I er trætte af at jeg siger  “Det har jeg sagt hele tiden”. Men jeg føler det fortsat er nødvendigt, da nogle af jeg fortsat spørger om noget, som jeg har skrevet om 1000 gange. Så jeg må ikke tage for givet, at I har hørt mig sige og forklare det allerede.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S004896972032026X?via%3Dihub

Ps. Tak for alle jeres venlige kommentarer, private beskeder, opringninger osv. Jeg har på intet tidspunkt følt mig alene, da mange af jer jo har bakket flot og trofast op undervejs på forskellig vis. Ikke mindst gode kollegaer. Vi skal have åbnet landet – helt :-). Det kan ikke gå stærkt nok. Landet kan sagtens være åbnet selv med fortsatte forebyggende tiltag. Det kræver regeringen viser befolkningen tillid. En sådan må vi gøre krav på. Hvis der er noget befolkningen har fortjent så er det tillid. For man må sige at befolkningen her formået at gå i takt.