De indiske myndigheder har grebet corona noget anderledes an end i Danmark. Af mange grunde og umiddelbart lader det sig heller ikke helt sammenligne.

Man har netop undersøgt 25.000 indbyggere i Delhi som fandt at cirka 60% havde udviklet antistoffer mod corona. Samme data kan man udbrede til resten af landet i et vist omfang.

Det betyder også, at det meget drastiske fald af smittede i Indien højst sandsynligt skyldes flokimmunitet. Undervejs har befolkningen være hjulpet godt på vej af flere tiltag – herunder tidligere nævnte Covid19-kit (hvor vi fortsat savner videnskabelig dokumentation).

Herhjemme har vi IKKE aktuelt tilsvarende grundige antistof-undersøgelser af en større og tilfældigt udvalgt skare. Vi har en undersøgelse som SSI offentliggjorde medio januar, hvor prøvetagningen sluttede begyndelsen af december. Det kan vi jo ikke bruge til noget nu.

Det er også vigtigt at sige, at man ikke direkte kan sammenligne mellem Danmark og Indien – plus at man godt kan have udviklet immunforsvar overfor corona uden at have cirkulerende antistoffer. Det gælder som følge af tidligere corona og hvor antistofferne nu er væk (hvilket Science studie har vist) plus også MFR-vaccinen. Så man altså har et immunforsvar grundet blandet andet såkaldte hukommelses-b-celler – men uden at antistoffer kan måles.

Og jo – vi har OGSÅ i Danmark fået flokimmunitet! Hurra for det.

Det skyldes tre forhold:

1) Naturligt smittede og deres husstand

2) Vaccinerede – og ikke mindst vaccinerede blandt dem som smitter/smittes mest

3) MFR-vaccination hos børn og unge – som har skabt såkaldt erhvervet immunitet

 

Læs mere herom flokimmuniteten i Indien.

https://indianexpress.com/article/india/delhi-could-be-heading-towards-attaining-herd-immunity-indicates-latest-sero-survey-7161286/