Folk undrer sig over at en del af befolkningen fortsat bakker regeringens vanvittige restriktioner op. Det er nu meget indlysende – så længe at pressen agerer statsmedie og primært understøtter regeringens narrativ.

En stor del af befolkningen – ikke mindst de angste – æder alt råt, som bringes i TV-avisen osv. Det betyder også, at jagten på frygt smitter af og erstatter rationel tænkning. Frygt har været og er et gennemgående tema i coronafortællingen.

At man censurerer mig/os – som udelukkende fokuserer på fakta og dermed også taler ind i flokimmunitet, de lave tal, sæsonvariation osv. – har alvorlige konsekvenser for landet.

Personligt kan jeg sige pyt – da jeg kender fakta – men det er dybt bekymrende ifht landets alvorlige situation og de mange, mange mennesker som lider i helt ekstrem grad.

Censur er da også uforenelig med god presseskik – og i mine nu mere end 30 års samarbejde og erfaring med pressen ALDRIG set før.

God presseskik foreskriver, at man belyser sagen fra begge sider. Helt konkret har pressen – meget ensartet – det sidste år beskrevet coronakrisen fra én vinkel. Har man brugt flere “eksperter” i en artikel har det altid og uden undtagelse været alarmister. Vinklerne nuanceres ikke – og pressen bistår i ekstrem grad til frygt-jagten.

Jeg kan så med stolthed sige, at jeg havde ret fra starten og har haft ret i alt jeg har vurderet undervejs. Vitterlig alt. Mens de alarmistiske eksperter til gengæld har taget fejl igen og igen og igen. Egentlig ejendommeligt, at pressen ikke har større kildekritik. Hvis de citerede en bygningskonstruktør om en bygnings beskaffenhed og husene faldt ned om ørerne på ham, ville de jo nok på et tidspunkt tænke “hmmm, mon det er rette ekspert vi har fat på”. Men her kører de bare løs – på trods af, at alarmisterne har taget fejl – stort set hele vejen igennem.

Aktuelt undrer det mig også, at man ikke interesserer sig mere for hvordan flokimmunitet slår igennem i Indien – men også mange andre steder i verden.

Billedet øverst giver mest af alt et billede af, at antallet af cases med COVID-19 daler. Verden over. Skal man se på det reelle fald – er det selvfølgelig positivprocenten, som er afgørende.

Herhjemme er positivprocenten i bund – og det forbliver den grundet flokimmunitet og sæsonvariationen og virus mutation i fredeligere retning.

Flokimmuniteten skyldes flere forhold og ikke vaccinerede alene. Det skyldes dem af os, som  har haft corona og udviklet naturlig immunitet (+ vores husstand), vaccinerede herunder plejepersonale, som tegner sig for cirka 1/3 af smittede og MFR-vaccinerede børn og unge (erhvervet immunitet).

Husk også, at COVID-19 primært smitter mellem nære relationer og plejesituationen (hvor man er tæt på hinanden). Vi smitter IKKE i en smykkebutik, tøjbutik eller andre steder i detailhandlen, hvor vi hverken kysser hinanden, deler kop, spiser af samme fad osv.

Åben landet – helt.