Dagens tal viser, at positivprocenten nu er nede på 0,37% – som er hvor den lå i sommers. Færre indlagte og den gode trend fortsætter. Den skyldes at flokimmuniteten er opnået.
 
Flokimmunitet er en realitet og reelt slog den igennem og i stigende grad fra årsskiftet.
Flokimmuniteten skyldes flere forhold og cirka 3 millioner vurderes som beskyttet.
 
Nemlig :
1) Minimum 250.000 danskere har været smittet med COVID19 – og også langt flere. Alle smittede er jo ikke blevet testet. Så lavt sat er det 500.000. Tager man deres nære relationer med så er dette tal lavt sat 1 million, som har udviklet naturlig immunitet.
 
2) Vaccinerede – både dem som er vaccineret første gang og dem som er vaccineret anden gang. De førstegangsvaccinerede har en vis beskyttelse. Plus det er de sårbare og plejepersonalet (med øget smitterisiko) som er vaccineret. Altså slår beskyttelsen endnu mere effektivt igennem end alene antallet.
 
3) Børn og unge til dels er beskyttet via MFR-vaccinen som følge af såkaldt erhvervet immunitet. Det betyder, at de enten slet ikke får symptomer eller ganske få. Hvilket også er tilfældet i praksis. MFR-vaccinen blev taget i brug i 1986 og vaccinerede er fra 1984. Det betyder altså at vi har en population på 36 års vaccinerede børn. Cirka 2 millioner (fratrukket uvaccinerede).
Kort sagt – lad os få landet lukket op og på skinner igen. Før Mette Frederiksen egenhændigt har kørt landet ned. Nu ved vi så – hvis vi var i tvivl – efter at have fået forelagt Kommissionens rapport HVOR enerådig statsministeren har ageret. Og agerer fortsat.
Mette Frederiksen egner sig i mine øjne bedst til at være klapper til en håndboldkamp. Afsæt hende for at lyve for folketinget i flere omgange. Så kan hun heppe på håndboldholdet alt det hun vil.