Flok-immuniteten ifht COVID-19 slår igennem herhjemme (og mange andre dele af verden).

Der er mange grunde til, at forekomsten af corona generelt falder i store dele af verden og særdeleshed også herhjemme. Der findes ikke kun én forklaring, men mange. Virus muterer hele tiden til en for os mennesker fredeligere udgave. Det er en helt naturlig udvikling. Alt det vås om “farlige” mutationer, som vi hver dag stopfordres med i pressen, vidner om, at der sidder nogle dumme mennesker og styrer både landet og pressen. Selvsamme mennesker har ingen respekt for lægevidenskabelig viden og råd, men har til gengæld set alt for mange fordummende gyserfilm. Det er decideret pinligt.

Så har vi flokimmuniteten.

En befolknings immunitet er afhængig af mange ting. Jeg har på tegningen ovenfor forsøgt at beskrive de faktorer, som spiller ind.

1) Befolkningens generelle immunitet – som handler om livsvilkår, boligforhold, forurening, kost, hygiejne, adgang til lægehjælp, søvn, D-vitamin osv. En masse faktorer som påvirker en befolknings samlede immunitet. Velbeskrevet og kendskab vi har haft i mange hundrede år. Derfor kan vi fx heller ikke sammenligne os direkte med et land som fx Indien eller Portugal for den sags skyld.

2) Naturligt smittede – hvor mindst 500.000 danskere har været smittet – og også flere. Antistofmåling giver et fingerpeg, men ikke alene. Man kan sagtens have dannet immunforsvar overfor covid19 – men hvor antistofferne ikke længere er tilstede men det er ens immunitet.

3) Corona-vaccinerede – stort set alle plejehjemsbeboere er vaccinerede, man er igang med ældre og stort set al plejepersonale (af dem som ønsker det). Sidstnævnte gruppe står for cirka 1/3 af alle smittede. Så når man fjerner denne “pulje” – ja så fjerner man grundlaget for en del smitte.

4) MFR-vaccinerede børn og unge. Erhvervet immunitet er velbeskrevet og velkendt fænomen. Altså hvor en vaccine mod én ting (eller her 3) reelt også styrker immunforsvaret overfor visse andre smitsomme sygdomme. MFR-vaccinen ser ud til at give en vis beskyttelse mod corona – og er meget vel forklaringen på, at børn og unge generelt får enten ingen symptomer eller meget få.  Det samme gør sig gældende for BCG-vaccinen, som vi herhjemme brugte fra 1946-1986. Spørgsmålet er så for begge vacciner, om man med fordel kan give et boost (altså fornyet BCG-vaccine til fx ældre, hvilket der er studier som afprøver aktuelt).

5) Med “tidligere sygdomme ” menes ens immunforsvar, som kan være blevet styrket af andre sygdomme. Lidt a la erhvervet immunitet fra vaccinerne, sådan kan visse sygdomme også efterfølgende styrke ens immunrespons. Flere har spurgt om mæslinger (som indgår i MFR-vaccinen) så også beskytter mod corona. Der er nok en vis respons, men den ser ikke ud til at være ligeså stærk som ved vaccinen. Man skal også huske, at vacciner jo netop er en stimulation af immunforsvaret. Det er hele pointen ved vacciner.

Så når vi summer det HELE sammen – jamen, så har vi opnået flokimmunitet. Deraf den lave positivprocent.

Dem som fremfører, at den lave positivprocent skyldes nedlukningen har ikke forstået smittevejene ved SARS-CoV-2 – nemlig at man primært smitter nære relationer (hjemme!) og i plejen (grundet den MEGET tætte kontakt). Så man kan sige at positivprocenten er lav PÅ TRODS AF nedlukningen.

Og du, min ven, tak fordi du følger med her. Det ved jeg, at I er rigtig mange som gør dagligt. Lad frygten fare. Du kan uden problemer indtage livet igen. Plus give knus og kram. Alt det vi savner og higer efter. Få varmen og gløden tilbage i blikket igen. Få smilet og livsglæden tilbage. Få kærligheden tilbage.

Mit budskab er – at vi skal have åbnet HELE LANDET op. Omgående.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående, er du velkommen til at sende mig mail på vibeke@vibekemanniche.dk eller sms på 40312045.