Fortsat flotte tal. Af de testede 0,47% smittet – ikke flere døde og dalende antal indlagte. Reelt kunne jeg stort set copy paste seneste indlæg.

Der er ikke meget mere at snakke om. At fortsætte massiv testning nu er at skyde gråspurve med kanoner. Udbruddet er ovre. Landet skal åbnes.

Det har været – og er – som at slå i en pude. Men samme resistens overfor hvad jeg (og andre gæve læger) siger, har regeringen jo haft vel i endnu større grad over for Sundhedsstyrelsen. Som immervæk burde være deres primære sundhedsrådgivende organ. Des mere jeg tænker over det – og drøfter det med kollegaer – at regeringen har siddet sundhedsstyrelsens rådgivninger overhørig, des værre bliver det. Hvorfor overhovedet have Sundhedsstyrelsen, hvis en regering alligevel stikker fingeren i vejret for at spore hvilken vej medievinden blæser? Det er dybt bekymrende, at regeringen ud fra de foreliggende oplysninger har siddet sundhedsmyndighedernes rådgivning overhørig. Ikke mindst set i lyset af de massive omkostninger for samfundet, som nedlukningen har haft og en sag der trods alt er så tæt knyttet netop sundhedsfaglig viden. Det får dog nogle brikker til at falde på plads, da en del af mine store frustrationer er gået på, at vi tilsyneladende var ret få læger, som var af den opfattelse af landet ALDRIG skulle være lukket og vi har brugt en del tid på at diskutere. hvordan Sundhedsstyrelsen dog kunne rådgive en sådan nedlukning. Det er en kæmpe trøst, at det viser sig, at det efter alt at dømme IKKE har anbefalet det. Det er en trøst med forstandighed og fakta som ledesnor, men selvfølgelig vanvittigt at regeringen så ikke lyttede. Jeg forstår udmærket, hvis ikke mindst oppositionen – men vel også støttepartierne – føler de ikke er blevet korrekt oplyst. For jeg er 150% sikker på, at de involverede parter i fx hasteloven var overbeviste om, at nedlukningen blev foretaget på et sundhedsfagligt grundlag.

En undersøgelseskommission skal nedsættes – og jeg ser frem til dette uhyre vigtige arbejde. Med nøje granskning af dokumenter, fakta og beslutningsprocesser. Samt selvfølgelig også konsekvenser.

Ps.  Sådan ser man ud efter en vidunderlig svømmetur i Øresund – det virker meditativt og havsvømning er en liise for led, muskler, ryg og sjæl. Så må man gerne se fjollet ud bagefter.