Der dukker jævnligt diskussioner op om brug af gå-seler. Desværre har alt for få fanget hvorfor netop gå-seler er så fantastiske.

Gå-seler får barnet til at gå sikkert og frit -samtidig med at man ikke skal have hjertet i halsen for at det løber væk. Plus det at gå med ene arm i vejret (som når du holder barnet i hånden) er IKKE optimalt for barnets udvikling af god gang- og løbefunktion.

Så gå-selen får barnet til at gå sikkert og frit omkring – mens du ikke skal frygte at det løber væk, ud foran en bil eller falder i en swimmingpool, sø osv.

Når jeg spørger folk, hvorfor de dog kører deres alt for store og gamle børn rundt i klapvogne og indkøbsvogne, er svaret altid ´sikkerhed´. At forældre netop frygter at barnet løber væk og kommer til skade.

Derfor – gå-sele, gå-sele og atter gå-sele. Hvis jeg skal være sjov så det samme til vores mænd i disse julefrokost-tider – hi hi. Men det var bare sjov :-).

Jeg har fået lov til at bruge dette helt fantastiske og meget sigende foto af Caroline – datter til Christina Bjørn. Læs om Christina´s egne gode erfaringer med gå-sele på www.christinabjorn.dk