Husets lille franske boxer (født syd for Paris) ønsker alle en glædelig jul. Hun er min lille løbemakker, og man kan lære meget af en lille fransk boxer. Ikke mindst nysgerrighed og livsglæde. Rundt om hvert eneste hjørne kan man forventningsfuldt håbe på,at ens bedste ven (som man endnu ikke har mødt) toner frem. Hun har en glæde ved leg, løb og bevægelse. Glæde ved kærtegn og glæde ved mad. Alt det gode i livet. Og skuffes når kærtegn, mad, leg og løb udebliver. Ligesom os andre. Det er egentlig ret simpelt.

Med dette vil jeg ønske dig og dine en glædelig jul. Julen rummer glæde, forventning, kærlighed, tilgivelse, jalousi, sorg, savn og ensomhed. Alt kommer i spil. Hos nogle af os mere af noget end af andet. Men jeg tror de fleste mærker lidt af det hele. Netop i juletiden.

Jeg vågnede op i favnen på manden i mit liv – og startede dagen med at græde over fraværet og savnet af min mor. Hun døde for 10 år siden og jeg kan fortsat ikke se billeder af hende uden at græde. Heldigvis blev jeg trøstet som så mange gange før og som mange gange før blev gråden erstattet af latter. Jeg er dybt taknemmelig for al den kærlighed jeg får fra min mand, børn og nære venner, kollegaer og andre gode mennesker på min vej. Jeg er utrolig heldig og håber (og ved) at mange af dem heldigvis også føler sig heldige med mig. Det er det kærlighed handler om – at give og få. Ikke milimeter-kærlighed – men loyalitet, nærvær, trøst og glæde. Jeg griber dig og du griber mig. Jeg glæder mig over dine glæder og du over mine. Det er kærlighed.

Så glædelig jul til jer alle – fra min dejlige løbemakker, Bella, et moi <3. Kærlighed og tilgivelse - går hånd i hånd.