Godt nytår til jer alle – det glæder mig, at antallet af fyrværkeriskader er faldet markant. Jeg tror at en årsag hertil er, at fornuftige mennesker har fyret betydeligt mindre krudt af end tidligere. Måske fordi at alle de uopdragne unge mænd på Nørrebro, som har fyret raketter af mod sagesløse mennesker, har gjort nytårskrudt så un-cool det overhovedet kan blive. Bevidst eller ubevidst modreaktion til det fyrværkeri-chikane.

Så har mange af os nok også set videoen af Pave Frans som slår en troede kvinde hårdt over armen fordi hun tog fat i ham. Her får man for alvor indblik i, hvordan aggressionerne hos Pave Frans ligger og lurer lige under overfladen. So much for at være hellig-Frans. Han er et helt almindeligt menneske – som må siges at have haft en dårlig dag på kontoret. Pointen er så bare, at det er hans arbejde at hilse på troende – trykke dem i hånden – og ikke slå dem over hånden. Det er godt nok sølle. Han bliver i mine øjne til sølle-Frans.

Men – jeg vil lade Bella´s fund af en skøn bold på vores løbetur tegne første dag i 2020. Lad 2020 blive fyldt op med livsglæde, nysgerrighed, kærlighed, tolerance, ordentlighed, elsk-værdighed, motion og masser af boldspil. Så bliver det et godt år.

Godt nytår til jer alle <3.