Netop nu bringer BT en artikel, hvor jeg udtaler mig ifht fedme blandt overvægtige – herunder den gravide Kim Kardashian.
Overvægt blandt gravide er et voksende problem – bogstaveligt talt – og cirka 1 ud af 3 er overvægtige – hvilket markant øger risikoen for fosterets og barnets helbred, for slet ikke at tale om kvindens eget helbred. Derfor er der INTET godt at sige herom, og det handler ikke alene om, hvordan kvinden ser ud. Det er langt alvorligere – nemlig barnets helbred. Derfor er der heller ikke plads til, at vi negligerer, når kendisser bliver for tykke under en graviditet. Og nogle er det FØR graviditeten. Kronprinsesse Mary var en utrolig flot rollemodel i alle hendes graviditeter – fordi hun viste, at det lader sig gøre at forblive slank under en graviditet.
En gravid bør under en graviditet tage mellem 12-20 kg på, dog helst ikke mere end 15 kg. Problemet er bare, at alt for mange er overvægtige når de bliver gravide, hvilket i sig selv øger risikoen for forskellige misdannelser hos barnet, tidlig fødsel, kompliceret fødsel osv. Så kvinder, som ønsker at blive gravide, skal starte med at forsøge at blive normalvægtige og SÅ blive gravide. Herunder på ingen måde ´spise for to´ – men holde øje med sig selv og den stigende vægt undervejs og dermed sikre bedst mulige vilkår for såvel barn som mor. Enhver vordende mor ønsker selvfølgelig at skabe de bedste vækstbetingelser for det ufødte barn – og det betyder så også, at hun er tvunget til at undgå overvægt og det værste vi kan gøre er at negligere alvoren heri.
http://www.bt.dk/kendte/ekspert-lukker-munden-paa-helena-christensen-i-fedme-debat