Jeg kan forstå, at Mette Østergaard netop har udtalt på TV, at hun bestemt ikke ønsker at censurere modstandere af regeringens ageren. Det er så decideret løgn!

Det kommer næppe bag på Mette Østergaard, at jeg gennem hele forløbet dagligt – og ofte mange gange dagligt – har frembragt data og fakta. Vedholdende og konstant.

En dygtig statistiker og jeg forsøgte i efteråret at få et læserbrev, som viste, at smitten herhjemme STEG efter mundbindskravet. Det ønskede Berlingske IKKE at bringe. Vi forsøgte at få bragt vores annonce med fakta. Det ønskede chefredaktionen heller ikke at bringe. Og sådan kan jeg blive ved.

Men det er retfærdigvis ikke kun Mette Østergaard og Berlingske som censurerer – det er alle medier. DR er storslem. TV2 er grotesk. Og sådan kan jeg blive ved. De forsømmer sig mod god presseskik – så når en problemstilling skal belyses, så får de fire “eksperter” til at sige det samme. Os som forholder os til fakta og er kritiske ifht regeringens manglende proportionalitet og faktuelle forankring – vi bliver bare censureret. Groft censureret.

Et program som “Mennesker og medier” eller “Presselogen” er jo decideret komiske – når de et sidder og klø´r hinanden på ryggen og på ingen måde forholder sig kritiske – oprigtig kritiske – til egen ageren. Måske fordi de har skabt en begrebsverden omkring sig selv, hvor de ansætter, fyrer, booker, udpeger og knalder hinanden. Uafbrudt. Er hinandens ekkokammer.

Se fx nu. Det er flere dage siden, at jeg kom med den breaking nyhed – og faktuelt funderet iagttagelse – at flokimmuniteten er slået igennem. Hvilket tydeligt viser sig i positivprocenten og lader sig dokumentere ud fra tallene og de nu mange grafer jeg har lagt op! Plus lader sig rationelt og lægevidenskabeligt forklare.  INGEN i pressen. INGEN har fundet anledning til at bringe det – endsige starte med at få mig til at uddybe denne ganske epokegørende iagttagelse og nyhed.

Hvorfor? Fordi pressen har ageret regeringens propagandamaskine – og fortsat gør det. Det endda på trods af, at pressen selv i går ved demonstrationen igår i København blev forulempet af politiet. I andre lande og under diktaturer ville og skulle det skærpe pressens kritiske røst. Men nej – pressen sover videre!

Heldigvis har vi de sociale medier – og det er en trøst og spiller en større og større rolle for demokratiet. Men også farligere rolle grundet ikke mindst censur på de sociale medier.

Kort sagt – det er godt nok deprimerende og pressen en ynkelig, logrende skødehund. Forklaringer er der mange af – herunder manglende kvalifikationer hos journalisterne og manglende sikring af rette fagråd, konsulentbistand osv. Der er mange forklaringer. Men ingen af dem undskyldninger pressens rolle som regeringens skødehund.

En væsentlig grund til at vi befinder os i den coronakatastrofe som tilfældet er – altså ikke corona men de alvorlige følger som følge af regeringens restriktioner – skyldes netop at pressen fuldstændig har haft forpasset sin rolle som magthavernes udfordrer – og gør det fortsat!

Her har jeg bragt mailkorrespondance mellem Lars Bach Jørgensen og en seer tilbage i november 2020:

Skærmbillede 2021-01-24 kl. 20.18.36

jeg klagede herover og fik følgende “undskyldning” fra Jacob Kwon:

Jeg har nu haft lejlighed til at tale med Lars Bach Jørgensen, og vi er enige om, at hans sprogbrug i korrespondancen med en læser, er uacceptabel. Det har aldrig været hensigten, at hans svar skulle publiceres, men derfor er det selvfølgelig stadig vigtigt, at vi bevarer en saglig og respektfuld tone. Det skete ikke i dette tilfælde, og det beklager vi.

Tjooo – jeg forstår måske godt, hvorfor TV2 og Jacob Kwon har særdeles svært ved at håndtere udfordringen med udsendelsen omkring Metoo på TV2. Behøver jeg at sige, at den halvhjertede undskyldning ikke ændrede censuren af mig på TV2 og jeg formoder det IKKE fik nogen tjenstlig konsekvens for Lars Bach Jørgensen. For i bund og grund er det vel sådan, at jeg er blevet og bliver omtalt i herre(og dame)værelset på TV2. Nu var det bare så utroligt ØV, at det blev delt med offentligheden.

Ovenfor har jeg bragt uddrag fra Sacha Dons – som ikke alene mener jeg er “et fedt læs lort” – men hvad mere interessant er, at hun skriver hun er radiovært ved NRJ, radiovært SBS radio og angivelig vært ved TV3+. Hvis hun udgør “journaliststanden” så forstår jeg det hele meget bedre. Så har jeg desværre ikke skåret tingene tilstrækkeligt nok ud i pap. Hendes sprogbrug afslører lav IQ.

Jeg synes jeg hendes sprogbrug peger på rigtig meget lort mellem ørerne og ikke megen forstand. Lad det nu være. Det er jo vores ytringsfrihed – men siger vel en hel del om de værter, som NRJ og TV3+ har ansat. Trods alt.