0,38% – så få er testet smittet med Covid19 ud af 6855 som er blevet testet det sidste døgn. Man fristes jo til at sige, at den omfattende testning nu skyder langt langt over målet. For praktiske gøremål er udbruddet over. Punktum. Omfattende testning skulle vi have haft fra start – og ikke nu hvor udbruddet er stort set ovre.

Men hvor er så Mette Frederiksen? De flotte tal burde jo gøre, at hun hasteindkaldte til et pressemøde og fik åbnet landet. Helt. Hvad skyldes det nøleri? Jeg har ikke svaret – men nøl er det. Og nøl som altså koster landet rigtig mange penge, virksomheder der må gå konkurs, mennesker der fyres osv. Det er bare ikke i orden!

Mette Frederiksen lukkede landet og en del roste hende for at være handlekraftig. Jeg vil jo retfærdigvis sige FOR handlekraftig – da det handlede om at lukke landet.

Samme handlekraft som gjorde at Mette Frederiksen resolut og uden Sundhedsstyrelsens anbefaling lukkede landet – bør retfærdigvis også føre til, at hun ligeså resolut får det åbnet igen. Helt. Der er INGEN lægefaglig grund til at holde det lukket. Overhovedet. Mon pressemødet er ved at blive skruet sammen? Eller trækker hun bare tiden ud? Sidstnævnte skader vores land al den stund, at det har så voldsomme omkostninger for landet og dets befolkning. Vi må forvente at pressen selvfølgelig stiller Mette Frederiksen samme spørgsmål og ihærdigt forsøger at få svar på, hvorfor landet fortsat IKKE er helt åbent. Begrundelsen må være alt andet end sundhedsfaglig.