I hele dette coronahelvede føler jeg mig henført til  1600-tallet. Måske endda før. Nemlig en tid før oplysningstiden. Det bliver jo mere og mere vanvittigt hvad regeringen tænker sig til – helt uden nogen-som-helst form for videnskabelig dokumentation. Deres indgreb bliver mere og mere aparte. Jeg bemærkede da også, at Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen (selvfølgelig) ikke bistod regeringen med at fremlægge deres højst ejendommelige idéer om hvor turister må komme og hvor længe.

Surprise – hold da op – nu er 6 overnatninger skåret ned til 5. Nå for søren – uha så 5 overnatninger nu…Jamen, det forbliver lige så horribelt tåbeligt og baseret på mavefornemmelser. Og statsministerens maverumlen er alt, alt for dyr for samfundet.

Nu må det corona-hysteri stoppe. Ganske enkelt. En aktuel i JP i dag giver anledning til at tro, at Magnus Heunicke har løjet overfor folketinget forud for at hasteloven skulle besluttes. Det formoder jeg en egentlig kommission vil få belyst korrekt – men ud fra artiklen ser det sådan ud. Der er i givet fald selvfølgelig meget alvorligt. I det hele taget får jeg mere og mere svært ved at forstå, hvordan støttepartier og resten af folketinget kan bevare tilliden til regeringen. Ikke mindst i lyset af deres seneste grænse-show.

Frygt og gisninger – det er regeringens pejlemærke. Men hey – vi befinder os faktisk i 2020. Langt tid efter oplysningstiden heldigvis ramte landet. Det betyder selvfølgelig også, at vi har krav på at beslutninger træffes på et oplyst grundlag – bogstaveligt talt. At der er videnskabelig dokumentation, når man kommer med så vilde udmeldinger som er tilfældet ifht ja selvfølgelig nedlukningen (for sent nu men kan  undgås fremover) men også når man som nu fastholder den ifht bl.a. fitnesscentre, turister og hoteller.

Sidst men ikke mindst må vi jo ikke glemme at selvsamme fortsatte nedlukning koster millarder – hver dag. Og de milliarder er vi alle med til at betale. De går fra fællesskabet – herunder sundhedsvæsenet, ældrepleje, sociale ydelser, børnepasning, undervisning osv. Få nu dog åbnet op! Helt. Og DU skal kræve det af dine folkevalgte. Husk det er IKKE et diktatur vi lever i – men et demokrati.

Kræv oplysning – kræv dokumentation – og kræv åbning af landet.

De sidste coronatal bekræfter fortsat, at udbruddet for praktiske gøremål er ovre. Ud af 10.000 blev 40 testet positive – altså 0,4%. Det betyder en forekomst på 0,0008! Antallet af indlagte faldende og nu på 100 og markant dalende. Af samme grund. Det betyder at set ifht hele befolkningen så er udbruddet på vej til at forsvinde helt og forventeligt er der ikke mange flere ´derude´. Og det kommer IKKE igen nu – det lader sig ikke gøre på denne årstid.