Mere end 2000 mennesker demonstrerede igår i København mod regeringen og regeringens vanvittige restriktioner.

De meldinger jeg har fået fra flere demonstranter var glæde over at møde ligesindede og glæde over at kunne sende et tydeligt og ikke-voldeligt signal til regeringen og landets politikere.

Undervejs var der nogen, som fandt anledning til at lave en hekseafbrænding med billede af Mette Frederiksen. Det er da dårlig stil. Bestemt.

Vi brænder i øvrigt hekse af hvert år til Sankt Hans med alle mulige og umulige billeder på. Det synes jeg OGSÅ er en afskyelig tradition. Men ligefrem at kalde det “chokerende og forfærdeligt” er måske liiige at tage munden for fuld. Trods alt. Til gengæld har regeringens ageren under coronakrisen været og er fortsat både chokerende, hæslig, forfærdelig og beskæmmende. Fortsæt selv….

Hekseafbrændingen afspejler den stigende vrede i befolkningen – og den er markant stigende og med god ret. Regeringens tiltag er og har været helt uden hold i fakta, men bygget på frygt. En frygt som de har fået holdt ved lige takket være Sundhedsstyrelsen og Seruminstituttets alarmistiske tilgang. Altsammen helt, helt, HELT ude af proportioner. Og en frygt, som har haft alvorlige konsekvenser for landet – herunder kroniske syge, ældre, børn, virksomheder og mink. Bare for at nævne nogle.

Apropos Sundhedsstyrelsen. Så er jeg enig med den gode lægekollega, som jeg talte med tidligere idag.

Han var rasende på Sundhedsstyrelsen og deres rolle i hele coronakrisen. De har igen og igen og igen talt frygten op. Hvor deres rolle var at nedtone faren, nedtone “worst scenario” så har ikke mindst Søren Brostrøm igen og igen talt coronaen op. Smittet befolkningen med frygt og bistået regeringens frygt-skabende retorik.

“Forestil dig, Vibeke, hvis jeg hver eneste gang, at en patient kom i min klinik med ondt i halsen, sagde ´uha, lad os ikke håbe det er dødelig kræft du har´- jamen så vil hele befolkningen jo gå rundt i konstant angst. Det vil være grufuldt for mine patienter”.

Og han har jo ret min kollega. Det ville være grufuldt og heldigvis er de fleste praktiserende læger så kloge, så de IKKE taler frygten op – men gennem mange års træning har lært at tale frygten NED. Dog ikke Søren Brostrøm. Han har været med til at smitte befolkningen med frygt og angst. Big time! En adfærd jeg af så mange grunde finder uetisk og i strid med lægeløftet.