Lige nu kører der en voldsom vendetta mod Annegrethe Felter Rasmussen. Jeg læser hverken Information og slet ikke Weekendavisen. Sidstnævnte ophørte jeg med, da jeg for en del år siden blev udsat for grove krænkelser fra en kvindelig journalist, Helle Boberg Nielsen, som jeg havde kendt som ung i Silkeborg gennem vel 5 år, og som i en anmeldelse af min første krimi, Skrøbelige hjerter, i langt større grad var optaget af min ringe person end min krimi. Hun havde dog glemt at fortælle hvilken kæreste jeg var løbet afsted med i vores ungdomsår for det kunne alene være årsagen til et så mangeårigt rasende had. Aner fortsat ikke hvem det var – for ingen jeg spurgte huskede hende… Men Helle Boberg Nielsen havde dog i farten “glemt” at fortælle sin redaktør hvor inhabil hun var – og trykt blev de meget grove injurier. Vi opsagde omgående vores mangeårige abonnement af avisen og siden har jeg ikke åbnet den ringe avis. Og endnu mindre nu.

Men det jeg skal frem til er, at jeg har ikke tal på alle de gange, at jeg gennem årene er blevet kontaktet af journalister fra mange aviser, dog nok især BT men også Ritzau, hvor man har haft et “forlæg” fra en udenlandsk avis, og så har stort set oversat denne, nappet facts osv og måske også udenlandsk ekspert for så lige at krydre det med et citat fra en dansk læge. UDEN noget sted at skrive om The Sun, The Guardian eller andre typisk engelsksprogede medier skrev historien først. Flere gange har jeg fået tilsendt den udenlandske artikel, så jeg kunne forsøge at finde originalundersøgelsen frem, da jeg generelt ønsker at læse den videnskabelige artikel, før jeg eventuelt udtaler mig. Helt almindelig procedure.

Så for en ikke-journalist (men læge med en ph.d.) er det meget svært helt at få øje på hvem der er ren og hvem der er uren. Udover at det er åbenlyst, at der er mange der (igen) gerne vil tryne en stærk kvinde. Denne falske sang gider vi ikke længere synge med på. Og det er befriende at se, hvordan de sociale medier kan bruges af ikke mindst den ´anklagede´ og bruges helt korrekt. Hvilket gør, at jeg efter meget grundig læsning af materialet mener, at såvel Information, Weekendavisen som Journalisten og Altinget fremstår dybt utroværdige. At Weekendavisen laver revolverjournalistik uden at lade Annegrethe reelt komme til ord er beskæmmende. Det tilsidesætter enhver god presseskik og er regelret defamering man forsøger.

At Information, Journalisten og Altinget fyrer på den baggrund ville forudsætte at stort set alle danske journalister burde fyres – for vil den første af danske journalister række hånden op og ærligt svare, at de ALDRIG har ladet sig ´inspirere´ af andre mediers historier uden at gengive kilden korrekt. For jeg kender dem ikke – og jeg kender rigtig mange journalister. Gode som elendige. Jeg har personligt mødt rigtig mange journalister, som har ´skrællet´ andre mediers historier. Primært selvfølgelig på sundhedsområdet. Men mon ikke det er ganske repræsentativt? Det vil jeg tro.

Jeg fortsætter med IKKE at læse Weekendavisen og Information (de andre to ej heller). Og vidunderligt intet tvinger mig hertil.

Ps. Det er nu kommet frem at forfatteren til ovenstående artikel i Weekendavisen Søren Villemoes SELV har haft skrevet en artikel af (bragt i Weekendavisen) hvor omkring 95% af artiklen er ren afskrivning. Mon han fyres? Det gør bare sagen endnu mere ækel. Mænd der hader kvinder er generelt usympatiske, tarvelige og væmmelige at skue.