Jeg er lidt sent på den – og flere har rykket for at få næste episode af føljetonen om Hjerteløs og Anna Storm.

I går lovede jeg, at vi tog fat på grafikken i dag. Mens manus er til korrekturlæsning, går grafikeren i gang. Forsiden skulle i dette tilfælde udtrykke Indien og samtidig have noget spænding over sig. Det er jo en krimi. Kvinder måtte også være i centrum. Grafikeren fandt vel 35 forskellige fotos frem fra forskellige fotobureauer. Dernæst blev der lavet alle mulige og umulige forslag. Meget skal passe sammen – ikke alene udtrykket men også layout, font osv.

Efter en uges granskning af rette fotos nåede vi frem til det foto, som du ser på forsiden. Grafikerens første forslag blev så sendt til testlæsere og andre gode folk. Reaktionen var positiv. Men så landede forslaget hos David – og han kunne straks se, at vi nok skulle bruge fotoet, men på en helt anden måde, end vi havde gjort først. Fotoet skulle ikke mindst fylde hele bogen. Bang – så var den perfekte forside der pludselig! Jeg har udgivet mange bøger og været glad for mange af forsiderne (udover de enkelte jeg har hadet) – men denne synes jeg helt oprigtigt er blevet vidunderlig smuk. Samtidig med at den i mine øjne signalerer spænding. Responsen på forsiden har været lige så begejstret, som jeg selv er. Så det er jo herligt.

Da forsiden var på plads skulle jeg have taget et portrætfoto til bogomslaget. Kjolen skulle passe til omslaget og smykkerne ligeså. Her minder Anna Storm og jeg lidt om hinanden – vi er begge glade for tøj og sko. Så det blev en smuk sort Dolce & Gabbana- blondekjole samt smukke øreringe fra JEWLSCPH. Forinden havde dygtige Maria Vesti Øtoft fra ByVesti i Århus klippet mig og lagt en flot makeup så at fotograf Andreas Bach fra Århus kunne tage et portræt. Alt var klappet og klar – og med en fælles og målrettet indsats fik vi billedet i kassen på 10 minutter. Bum. Så var det på plads.