Holger Rune – den helt fantastiske tennisspiller – som lige nu bevæger sig op ad verdens ranglisten støt og roligt på vej til at blive nummer 1 – ja, han ELSKER at sove.

Disclaimer: Jeg er kæmpe fan af Holger Rune – det blev jeg i 2019, hvor jeg på Roland Garros så ham spille en kvalifikationskamp i juniormesterskaberne (som han vandt). Vi var vel 20 (max) tilskuer og jeg var fuldstændig bjergtaget af hans spil og bevægelse på banen. Så indrømmet – jeg er kæmpe fan og mener han gør en fantastisk indsats ikke blot for tennis-sporten – men sport i det hele taget.

Tilbage til søvnen.

Holger Rune har netop på et pressemøde ved Roland Garros fortalt, at han elsker at sove – og gerne sover 9-13 timer i døgnet. Han ser det som en meget vigtig del af hans recovery/heling efter en kamp og hård træning. Og han har helt ret.

Der findes rigtig mange studier, som netop viser, hvor vigtig søvn er for elitesportsfolk og deres præstationer.

Jeg håber, at Holger Rune kan blive en kæmpe inspiration for børn og unge – og deres forældre – til at sikre langt mere og bedre søvn.

Alt for mange børn og unge – sover alt for lidt. Alt alt for lidt. For lidt søvn mindsker ikke alene de fysiske præstationer (fx ved fodbold, håndbold, tennis osv) – men går også hårdt ud over de intellektuelle evner, læringen, væksten, humøret, sundheden. Kort sagt for lidt søvn er på alle måder decideret skadeligt for barnet, den unge – ja alle mennesker.

Jeg krydser fingre for – at mange børn, unge og deres forældre lytter til Holger Runes råd om at sove mere og bedre. Og det er endda en helt gratis træning 🙂

Jeg har skrevet flere bøger, pjecer og plakater om søvn. Herunder indtalt flere lydbøger.

Denne bog vil jeg anbefale dig at læse. Den kan købes via linket eller lånes pling-gratis på biblioteket: