UPDATE – tallene bekræfter hvad jeg har forsøgt at forklare de sidste dage. På samme måle-præmis er der kun en meget sparsom øgning – i dag er tallet 960 ud af 6682 testede. Procentuelt er det 14,36 og i går var det procentuelt af de testede 15.42. Altså INGEN eksponentiel stigning – og den måtte vi forvente nu. – til alle jer coronafreaks – tjek selv tallene og stop med at nedstirre nyhederne…sæt dig ind i tallene, kig dig omkring og GÅ UDENFOR!

Indrømmet – har du fulgt med på min blog den sidste tid har du også forstået, at jeg IKKE er på det corona-hysteriske hold. Ikke mindst fordi jeg i 25 år har fulgt bl.a. influenza-udbrud, RS-udbrud osv ifht især dagpasningerne. Så jeg har det på rygraden.

Dagens tal fra SSI viser, at nu har vi 914 registreret med corona (blandt dem med indlæggelseskrævende symptomer). I går var tallet 864. Siden man nu tester syge – er tallet altså steget meget lidt. Der er således INTET der tyder på at vi står overfor en faretruende coronaepidemi der topper om 1-2 uger. NEJ er svaret. NEJ!

Hvis du så tænker – jamen, nu tester de jo kun dem med indlæggelseskrævende symptomer. Netop – derfor er tallet jo også interessant ifht om tallet reelt er i eksponentiel stigning. Og nej – det er tallet IKKE. I morgen vil det heller IKKE være stærkt stigende. Det siger jeg ikke fordi jeg er clairvoyant – men ganske enkelt fordi vi er alt for sent på året til en sådan epidemi og de sidste dages tal bekræfter dette.

Influenza-epidemier – og også corona-epidemier – finder IKKE sted så sent på året. Virus-epidemier kan man stort set stille uret efter ifht årstiden – og vi er for langt henne på året til at vi vil se en sådan alvorlig epidemi nu. Det bekræftes så også af de tal vi ser nu – og dem skal regeringen selvfølgelig reagere på.

Om epidemien så reelt rasede i januar/februar er selvfølgelig interessant. Herunder om dødeligheden var større blandt ældre i februar i år end sidste år. Jeg har søgt disse tal på Danmarks Statistik – men de er ikke tilgængelige.

Så vil du spørge – jamen, Vibeke, er du klogere end Sundhedsstyrelsen. Her er svaret – ja, åbenbart. Måske netop fordi jeg har smitsomme sygdomme i befolkningen på rygraden, fulgt årevis med epidemier (grundet mit arbejde ifht dagpasninger og smitsomme sygdomme) og fulgt den aktuelle litteratur og de aktuelle tal. Så ja – jeg er åbenbart klogere. Eller så lader jeg mig ikke forføre af mediernes jagt på skræk-historier og angstskabende historier.

Lige nu skydes der gråspurve med kanoner. Jo – syge skal behandles. Jo – smitten skal minimeres – men det er ikke ensbetydende med at SÅ drastiske tiltag bør fortsætte.

Min anbefaling er, at Danmark åbnes op igen – at vi holder fast i en god hygiejne og især har fokus på de udsatte, sårbare og ældre. Men at lukke landet er hverken sagligt, fagligt eller rationelt begrundet. Og da slet ikke nu hvor vi har de nye tal. Rettidig omhu vil være at ophæve karantænen. Lad os se morgendagens tal….

PS – til alle jer som ikke har forstået hvad jeg skriver – læs lige igen. Kan du ikke forstå hvad jeg skriver, må du spørge mig. Men dine meninger om mig rager mig en høstblomst…så læs og forstå! Jeg forsøger at skære det ud i pap så en 12-årig kan forstå det – så gør dig lige lidt umage :-). Det samme gælder dine kommentarer. Vi må gerne være uenige – vi lever i et DEMOKRATI…men jeg gider hverken personlige angreb eller andet. Så vil du deltage i debatten – så hold en ordentlig tone! Jeg kan godt røbe, at der er en del af jer, som gerne deler jeres meninger om mig med mig – og hertil kan jeg kun sige…det har ingen interesse. Hold dig til sagen – og du kommer til orde. Handler det om mig – så move on.