15 år med JEWLSCPH – på den ene side føltes det som i går og omvendt er det 15 år med rivende udvikling.

Jeg er meget stolt af det smykkebrand, som familien – med Mai i spidsen – har fået bygget op. Det som har holdt os i gang hele tiden – udover at vi er vilde med smukke ædelsten, diamanter og flotte designs – så er det også kærligheden til smykker, funklende smykkers magi og smykkers store betydning for mange menneskers liv. En betydning som har fulgt mig stort set hele livet.

Min elskede nu afdøde mor voksede op i Rumænien med en dansk far og schweizisk mor. De var velhavende og min mor et kvikt barn, som var dygtig til ikke mindst matematik, fysik og kemi. Hvad mange ikke ved er, at Rumænien FØR kommunismen var højkulturel og befolkningen godt uddannet (betydeligt bedre end i DK), hvorfor ikke mindst også kvinder blev godt uddannet. I 1949 måtte min familie flygte tilbage til Danmark, da Danmark kom ind i NATO og de dermed blev fjender i det nu kommunistiske styre. Min mor gik da på universitetet og læste til kemiingeniør og elskede sit fag. Hun var 21 år og bevarede efterfølgende kontakten til rigtig mange af hendes veninder, venner og lærer. Hun var meget omsorgsfuld og sendte kaffe, nylonstrømper og hvad der nu måtte komme ind i landet til dem som ikke kunne flygte. Og mange flygtede retfærdigvis ud af det kommunistiske helvede.

Første gang min mor kom tilbage til Rumænien var i 1971 – jeg var da knap 9 år og det var selvfølgelig et meget rørende gensyn med mange kære venner, veninder og lærere. Min mors kvindelige professor var nu blevet tæt på 90 år, boede i en barak med høns bagest. På daværende tidspunkt var min far død og min mor alene med mig. Professoren tog min mor til side og gav hende en antik diamantring med meget store diamanter, mens hun sagde “Den ring skal betale Vibekes uddannelse”. Ringen kom til at få meget stor symbolsk betydning for min mor og jeg. Ikke at den betalte min uddannelse til læge, men den gav os mod og opbakning. Når det var lidt op ad bakke, tog vi ringen frem og fandt nye kræfter i ringen. Og jo jeg blev læge – selv med en enlig mor (hvilket var usædvanligt for 30 år siden). Men ringen lærte mig også smykkers magi. Hvordan vi netop bruger smykker til at bære reel værdi – men også til at bære følelser, styrke, kærlighed og gode minder. Historien lærte mig også at kærligheden mellem kvinder er stor – og en bærende kraft i samfundet. Søstersolidaritet runger måske hult for nogen – men det er reelt stærk cement i et samfund.

Så når vi siger ægte smykker = ægte kærlighed. Så mener vi det!

Med det vil jeg sige til min elskede familie – tak for 15 herlige smykkeglade år – og til alle vores mange loyale kunder – tak for jer! Jeg ser frem til rigtig mange smykkeglade år og er taknemmelig for vores familievirksomhed JEWLSCPH.

Hop over på hjemmesiden – hvor du får 30% rabat ved at bruge rabatkoden fødselsdag – eller kig forbi en af vores butikker og få 30% på alt (som ikke er nedsat i forvejen).

https://jewlscph.com/da/smykker/inspiration/fodselsdag.html