Vi er alle dybt chokeret over weekendens terrorhandlinger i København. Rystet. Og netop nu pågår ikke mindst en granskning af, hvordan det kunne gå så galt. Hvordan en 22-årig koldblodigt kunne dræbe andre mennesker og forsøge at dræbe endnu flere. Som var han en del af et voldeligt computerspil. Hvor du som en ensom ulv går rundt og skyder til højre og venstre.

At han var radikaliseret og hadede jøder lades man ikke i tvivl om, når man ser de profiler, som medierne gengiver. At han også var ekstrem voldelig i sin adfærd har vi alle fået bevis for. Måske endda hashpåvirket. Næppe egentlig psykisk syg. Fremgår det.

Det fremgår også, at han gennemførte en HF og søgte ind på IT-universitetet. Uden at blive optaget. Han var altså IT-interesseret. Fra voldelige spil måske? Og det spørgsmål vil jeg gerne stille. Hvilke voldelige spil spillede Omar Abed Amid El-Hussein? For at han spillede sådanne spil skal der ikke herske tvivl om. Men det er ikke uvæsentligt hvilke spil han spillede. For nogle af disse meget voldelige spil er selvfølgelig mere farlige end andre.

Siger jeg så, at det er de voldelige computerspils skyld? Nej – jeg siger de kan være en medvirkende årsag. Ikke mindst til at han koldblodigt kan skyde andre mennesker ned. Som var det computerspil. Og jeg mener da også, at det er væsentligt at finde ud hvilke spil han spillede. For de skal forbydes! Ganske enkelt. De er netop farlige hos svage sjæle og stakler. Og en sådan stakkel var han. Endda en hensynsløst dræbende en af slagsen. Fuldstændig som man finder i nogle af de værste computerspil.

Efterfølgende er jeg også blevet gjort opmærksom på, at PET´s interesse har været skærpet omkring netop en netcafé – og et sted, hvor de unge mænd næppe alene sidder og sender filosofiske mails og læser hellige skrifter – men uden tvivl også spiller voldelige spil!