Flere af jer har skrevet til mig privat, for at høre, hvordan man så forholder sig, når man drager til Indien som turist. På trods af alt tumulten. Det er et land fuld af farver, skønhed, smil, grin og fantastiske monumenter og historie.

Lad mig først og fremmest slå fast, at Indien på mange måder er et helt fantastisk land – og glemmer vi truslerne (som jo er reelle i mange lande) – så har man mulighed for en helt særlig oplevelse.

Man skal dog forberede sig på at det er et land med fortsat stor fattigdom med alt hvad det indbefatter samt et land, hvor gader, gyder og stræder mange steder (stort set overalt) vrimler med mænd. Tusindvis af mænd. Kvinderne er der også men i langt mindre omfang. Især efter mørkets frembrud. Plus at det er vanvittigt beskidt allevegne – der ligger menneskelort osv på gaderne og bunker af affald. Altsammen iblandet forskellige dyr som grise, køer, grise, aber osv. Især udenfor storbyerne. Sådan er det – og man skal tage sine forholdsregler.

* Hjemmefra skal du forberede dig og kun tage praktisk rejsetøj med. Ingen smykker, ure, ringe eller andet af værdi. Intet.
* Kvinder bør ikke rejse HELT alene, men enten med en anden kvinde, mand eller rejsegruppe.
* Tag håndsprit med – for du skal spritte hænder – HELE tiden. Hav den lige ved hånden.
* Hold dig til mad du kender og spis kun på hotellet (helst 5-stjernet). Alternativt skal du have en stærk mave og være forberedt på at få mavebesvær (som de fleste reelt får på turen)
* Får du noget med maven – så kan man købe stærke sager på apoteket i håndkøb – og det skal du så gøre. Det er bedre end at medbringe det. For deres antibiotika er målrettet deres ´udfordringer´ herunder også rettet mod parasitter osv.
* Gå aldrig rundt alene efter mørkets frembrud – og hold dig til rejseselskabet eller hvis du er kvinde – hav altid en mand med dig. Rejser I uden rejseselskab i Indien kan I ikke undvære en chauffør – og ham skal I kunne stole på og fortælle, at I skal undgå farlige steder (det vil han typisk selv gøre helt automatisk). Men chaufføren er meget vigtig som følgeskab.
* Fornemmer du noget er forkert – så fjern dig straks. Sørg for at have sko på, så du hurtigt kan fjerne dig.
* Er der optakt til noget – så undgå øjenkontakt og kom væk.
* Sidst men ikke mindst – nyd så landet i fulde drag. Det bliver en fantastisk oplevelse.

Jeg sender fortsat gerne et gratis eksemplar af min bog, Hjerteløs, som på mange måder også er en rejsebeskrivelse af den tur, som mange turister typisk tager – fra Delhi til Jaipur til Taj Mahal og tilbage til Delhi. Send mig en mail på vibeke@vibekemanniche.dkr