Det spørgsmål stiller jeg mig selv igen og igen, når jeg modtager den ene mere uforskammede og injurierende kommentar efter den anden. Jeg forstår godt, at der er mange – ikke mindst kvinder – som ikke tør blande sig i debatterne. Flere af jer har allerede skrevet til mig – meget venlige breve. Men som jeg også har svaret tilbage, så nytter det ikke noget, hvis vi kun er ganske få kvinder, som bliver stående!

Det undrer mig, at det ikke er muligt – for både mænd og kvinder men især mænd – at skrive uenige indlæg UDEN at jeg samtidig skal svines til. Og jeg gentager igen igen – at er der svinske holdninger til min person – så postes de ganske enkelt IKKE på MIN egen blog. For pokker da! Er det så svært at forstå?? Men vi må gerne være uenige. Meget gerne. Men sådanne svinske indlæg er en reel trussel mod demokratiet og det synes jeg er meget foruroligende.

Så er der de berømte IP-adresser. Jeg har sagt det før – og gør det igen – at præmissen for at være på denne blog er, at man skal kunne tåle at få offentliggjort såvel sit navn som IP-adresse. Helst så jeg, at INGEN var anonyme! Så det er præmissen og den er man oplyst om på forhånd. Fortryder du et indlæg, undskylder du en tone og sender du mig en mail herom, så drøfter vi det mellem os. Men præmissen var meget klar forinden.

Så har vi mine stalkere – som er mænd. Alle sætter et fingeraftryk på denne blog og også på facebook. Alt bliver gemt og er der trusler, overgives det til politiet. Og ALLE kan spores. Selv med mærkelige navne og også fra offentlige computer. Tænk dig kort sagt om! At dømme ud fra de fotos, som ofte er vedhæftede, er det nogle hadefulde mennesker. Enkelte holder endda et barn foran sig om et trofæ. Jeg forbliver dybt bekymret for de kvinder og børn, som er i samme mænds nærhed. Mon de kender det monster, som sidder ved siden af dem? Nogle gør nok. Desværre. Og har oplevet endnu værre sider hos selvsamme. Meget foruroligende.

Ved min 50 års fødselsdag sang og talte min gode ven for mig og os. Han sagde som altid mange gode og rigtige ting. En stor kunstner og menneskekender. Han sagde også at ´En krimi om året holder Doktoren væk og to krimier holder hende langt væk fra debatsiderne´. Det handlede ikke alene om, at han og jeg ikke altid er enige – og har mange gode diskussioner – men også om en reel bekymring for den chikane, som jeg og andre kvinder udsættes for, når vi blander os i debatten. Jeg tror jeg vil lytte til hans gode råd og kaste mig over at få skrevet videre på krimi 5.0.

Og jo – læs da for pokker alle fire krimier! Og bliv klogere :-). Meget klogere. Og tak til alle jer, som har bedt om e-bogen. Vi er nu vel oppe på 300 – måske mere – jeg er stoppet med at tælle men sender fortsat gerne.