På mandag udkommer min håndbog “Alt om barnet” i helt nyrevideret udgave. Og jeg glæder mig.

Som jeg har skrevet om tidligere på bloggen, har jeg selvfølgelig funderet meget over, om en sådan håndbog fortsat er nødvendig. Og jeg er kommet frem til et rungende JA.

Håndbogen er jo viden og erfaringer, som jeg som læge nøje har udvalgt for derved at kunne tilbyde forældre en udstrakt hånd som støtte til deres vigtige og til tider angstprovokerende forældrerolle. Ikke mindst det første barn byder på en hel del hjertebanken og vanklende knæ. Her spiller ´Alt om barnet´ en stor rolle som støtte -og har gjort det nu gennem 20 år.

“Jamen, kan forældre ikke finde alt på nettet?” vil mange helt naturligt sige. Jo – selvfølgelig kan de det. Det kræver bare, at de VED, at de skal lede efter netop den viden. Et godt eksempel var det med peanuts – som jeg skrev om den anden dag. Alle der har læst “Alt om barnet” gennem de sidste 20 år ville vide, at peanuts ikke må gives til små børn. Men ingen der ´kun´ søger viden på nettet aner jo, at de skal søge ´peanuts farlige for børn´. Og det er jo en nok så vigtig pointe.

I “Alt om barnet” har jeg de sidste 20 år gjort mig meget umage med at samle al den viden, som nybagte (og ventende) forældre har brug for. For derved at hjælpe dem nænsomt men veloplyst gennem den krævende, udfordrende og lykkebringende forældrerolle. Med meget stor fokus på forebyggelse af sygdomme, ulykker, faldgruber osv.

Så jeg forbliver fan af håndbøger til nybagte forældre. Som en slags støttepind i ryggen. En kærlig, velment og ikke mindst velfunderet håndbog.

“Alt om barnet” er på 420 sider. Prisen er 299 som almindelig bog og 98 som e-bog. “Alt om barnet” udkommer mandag d. 4. april 2016.