Det bliver en mere og mere rodet affære som COVID-19 tallene rodes sammen – eller måske endda manipuleres med. Et er sikkert- vi kan på INGEN måde være sikker på, at dem der testes positiv for COVID-19 – reelt er syge af COVID-19 ej heller at de smitter nogen som helst.

I dag testes der op til 66 gange flere end der gjorde fx 23.3.2020. Det betyder så også, at vi forventeligt må have flere, som indlægges MED COVID-19. Ikke fordi det er deres indlæggelsesårsag, men fordi de er blevet testet positiv for COVID-19 inden for de sidste 14 dage! Ja netop – så det betyder du også, at vi langt hen ad vejen ikke kan bruge indlæggelsestallene til ret meget andet end et stort NÅ! Samt selvfølgelig fortsat glæde os over, at stort set ingen dør MED COVID-19.

Der er netop nu meget fokus på – både i udlandet og herhjemme – værdien af PCR-testen for SAR-CoV-2 (COVID-19 virus) Des flere cykler man lader genmaterialet gennemløbe des mere finder man noget, som meget vel ingen kliniske betydning har.

Når man undersøger genmaterialet fra virus ved en såkaldt PCR-test, kører man prøven gennem maskinen flere omgange for derved at fange genmaterialet. Man fortsætter flere omgange til man finder genmateriale (eller ikke gør). Det kaldes  CT-værdien. Så er den på 25 har man foretaget 25 cykler for at finde virus. Et nyligt fransk studie viste, at man hos personer med “positive” tests ved CT på 35 kun hos meget få (3%) kunne finde dyrkbare virus i halsen. Kort sagt de smitter ikke andre og er typisk heller ikke syge. Derfor er forslaget også konkret, at man sætter en grænse for antallet af cykler – fx ved 35 – for at kunne konkludere personen er syg (og med deraf følgende repressalier/tiltag).

Tilbage er også en meget væsentlig faktor – som jeg har fremhævet nu mange gange. Nemlig hvor mange af de positivt testede, som overhovedet har symptomer (og dermed stort set ikke smitter – hvis de smitter overhovedet). Fra starten er jeg helt sikker på, at Seruminstituttet ønskede, at man spurgte de testede om symptomer. Helt konsekvent. Det ønskede regeringen åbenbart ikke. Det betyder også, at vi ikke aner om dem, som er testet positiv for COVID-19 overhovedet er syge og overhovedet smitter!

Lad mig citere en ældre dame, som min kollega den anden dag ringede op for at fortælle, at hun var testet positiv. “Det er jeg sørme glad for. At jeg er positiv. Jeg har jo heller ingen symptomer, så det regnede jeg også med at jeg var”. Det siger lidt om hvor svær kommunikation kan være – hun tog det positivt da hun fandt ud af af at det egentlig var negativt…

Jeg er meget enig med Trump i dagens udmelding – lad ikke corona styre dit liv! Lyt til verdens mest magtfulde mand. Om du kan lide ham eller ej. For lige her – der har han 200% ret.

CoROpå – en samtalebog om COVID-19 – kan du bestille ved at overføre 149 kr på mobilepay 30934 (LIVA) og skrive navn, adresse og tlf. Så sendes bogen afsted til dig.