Der kommer INGEN 3. bølge i marts. Det lader sig ikke gøre nu.

Den gode nyhed er så, at du kan stole på mig.

Jeg kigger ikke i en spåkugle – jeg forholder mig til fakta. Og har haft ret i hele forløbet. I modsætning til alarmister som fx Jens Lundgren, som nu forudser/frygter 3.bølge i marts. Enten er han fuldstændig tonedøv eller så kender han ikke fakta – herunder betydning af immuniteten i befolkningen.

Lad mig forklare igen – hvorfor vi IKKE får en 3. bølge i marts. En væsentlig årsag er nemlig den immunitet, som er opnået i befolkningen.

1) Årstiden – positivprocenten er ekstrem lav – hvilket også betyder, at man IKKE kan løbe nogen-som-helst coronaepidemi igang på dette tidspunkt. Den skulle allerede nu i givet fald være under opsejling. Grundet sæsonvariationen.

2) Flokimmuniteten er åbenlys og mere end 3 millioner danskere er nu beskyttet. Den skyldes især tre ting 1) Dem som har været naturligt syge plus deres husstand, 2) Vaccinerede (ældre på plejehjem samt plejepersonale. Sidstnævnte gruppe står for cirka 1/3 af alle smittede), 3) MFR-vaccinerede børn og unge (over 2 millioner).

I know – jeg taler for døve ører.

Alene det faktum, at pressen har interesseret sig SÅ lidt for flokimmuniteten – såvel i DK som i Indien – bekræfter, at pressen forsøger at holde denne viden nede.

Indrømmet det giver nok heller ikke helt samme klikrate, hvis de dagligt skrev Manniche siger vi ikke skal være bange, Manniche siger at vi sagtens kan åbne landet, Manniche siger vi skal få landet på skinner igen, Manniche siger flokimmunitet er en realitet, Manniche siger ældre lider…fortsæt selv.

Jeg kan godt se, at det giver flere kliks at skrive “DU kan dø i morgen”, “NU bliver det farligt. Rigtigt farligt”, “De næste 14 dage skal vi holde vejret”, “Åh, nej, 3. bølge rammer os” fortsæt selv… Men denne enøjede tilgang til corona fra pressens side er medvirkende årsag til, at vi befinder os i så stor en krise, som tilfældet er. Fordi pressen netop understøtter fortællingen om det store coronamonster – selv i en tid, hvor der nærmest INGEN smittede er og ligeså få som i sommers. Ubegribeligt og kæmpe anslag mod ikke alene demokratiet, folkesundheden men også landets sikkerhed.

Jeg uddyber gerne ovenstående. Send mig en mail på vibeke@vibekemanniche.dk eller sms på 40312045.

 

Det betyder også, at man kan åbne HELE landet – og det er noget vås at snakke om regional åbning.