JP bringer idag en artikel om, at det heller ikke var NOST som anbefalede regeringen at lukke landet ned. Indtil videre har Mette Frederiksen IKKE formået at fortælle, hvilke postulerede´myndigheder´ som anbefalede nedlukning af landet i forbindelse med Covid19. Mit bedste bud er, at der IKKE var nogen som anbefalede dette. Sundhedsstyrelsen har vi længe vidst ikke gjorde det. Ligesom det også netop er kommet frem, at SST cirka 1 måned før at regeringen åbnede op for udeserveringer mente det (selvfølgelig) var muligt. Altså forhalede regeringen også denne del af åbning af samfundet – ligesom de har gjort og gør på andre punkter også. Ikke mindst den fortsatte besynderlige 6-dages regel. Men nu er regeringen jo gået på ferie må man forstå. Vanvittigt. Ganske enkelt vanvittigt og på ingen måde rettidig omhu.

Nedlukningen har kostet milliarder og gør det fortsat og vil gøre det mange år fremad. Det forbliver en stor menneskeskabt katastrofe. Rystende at tænke på.

Tilbage til Covid19. Jeg er ved at samle materiale sammen til Mai og min samtalebog om forårets Covid-helvede, hvor vi om nogen må siges at vi var centrum for modstandsbevægelsen. Mit første indlæg om Covid19 med overskriften CoROna – skrev jeg 29.2.20. Første danske Covid19-patient blev registreret 27.2.20. Siden holdte jeg samme kurs – ganske enkelt fordi jeg fokuserede på tallene – ikke alene de absolutte tal men også de procentuelle tal. Samt selvfølgelig alt muligt andet – som jeg har skrevet om et hav af gange. Og gerne gør igen. Jeg skal nok snart ridse op – igen – hvor mit klarsyn kom fra. For det var i hele forløbet faktuelt begrundet.

Men tilbage til Mette Frederiksens udokumenterede påstand om at ´myndigheder´ anbefalede nedlukning af landet. I mine øjne er det en meget alvorlig løgn – og det tyder jo netop på i større og større grad på at det netop er en løgn. Det er meget alvorligt at have løjet overfor såvel folketinget som befolkningen. Jeg er 200% sikker på, at havde Mette Frederiksen i stedet sagt “Der er INGEN myndigheder som har rådet os til at lukke landet, men vi vælger at lukke det af politiske grunde” – ja så havde ikke mindst pressen forholdt sig langt mere kritisk fra start. Og dermed også befolkningen. Men i stedet troede befolkningen og pressen blindt på statsministeren og med de alvorlige følger – ikke mindst at alle i rigtig mange uger gik i takt helt uden en eneste kritisk note. Og os der var kritiske  – ja – vi fik bare tæv. Det må siges at være rette ord. Tæv. Men den tager vi i bogen :-).

PS – Du må meget gerne kommentere. Jeg ved mange af jer ønsker at forblive anonyme for at undgå repressalier og mange af jer debattere på min FB-væg.

Når I skal oplyse navn og email kan I for min skyld oplyse hvad I har lyst til. Det bliver alligevel ikke vist. Vigtigst er debatten og jeg forstår godt jeres bekymring omend et demokrati fordrer, at alle tør (kan og må) sige noget. Jeres indlæg skal godkendes af mig før det bringes. Men tag del i den vigtige debat – også her.