Christian Wejse behøver ikke belære mig – jeg kan rigeligt følge tallene selv. Mansplaining praller af på mig og er umådelig sølle. Også nu. Og en stigning ifht indlagte er forventeligt. Epidemiologisk taler man ikke om nogen epidemisk stigning, når tallene er så små. Det formoder jeg Christian Wejse trods alt er bekendt med!

De eneste tal vi i øvrigt kan følge her i landet er, hvor mange der testes og hvor mange af disse som er smittede ud fra de foreliggende tal fra SSI. Andet kan vi ikke gør og det er det mest korrekte at gøre. Christian Wejse har åbenbart en ´fortælling´, som historien skal leve op til. Det har jeg ikke – jeg kigger alene på tallene.  Og de er fortsat faldende – således at forstå, at tallet af smittet procentuelt af de undersøgte i går var 14,12 – i morges 13.68% og nu 13,46%. Kort sagt flader det ud og falder. Håber Christian Wejse og andre kan se at det falder og forstår at se på tal.

Til gengæld er vi nødt til at se på de massive omkostninger denne indsats har og vil få. Vores land bringes økonomisk i sænk. Alvorligt syge mennesker får lige nu IKKE deres livsnødvendige udredning, behandling og genoptræning. Sygehusene ligger øde hen, fordi man har mobiliseret et vanvittigt beredskab som IKKE bygger på fakta men på corona-frygt, som vi altså nu kan se ikke lader sig dokumentere i den grad, som regeringen (og Christian Wejse) lægger op til. Det er en vanvittig sundhedsfarlig kurs – helt helt HELT ude af proportioner med virkeligheden. Jeg forbliver skræmt over den uvidenhed hos såvel regeringen som Christian Wejse.

Derfor beder jeg også om, at andre mig (og Else Smith) sætter sig ind i tallene, tager bestik af dem og handler derefter. Kort sagt lukker landet op igen. Der er fortsat mange strenge at spille på ifht smittede – herunder isolation af de smittede (altid en god idé), beskyttelse af udsatte, god håndhygiejne, gå udenfor osv. Rigtig mange tiltag er muligt og fortsat vær en målrettet corona-indsats. Men lukningen forbliver vanvittig og ubegrundet – og det bekymrer mig meget, at regeringen ikke for længst har taget bestik heraf og åbnet op igen.

Ethvert indgreb og enhver indsats skal stå mål med effekten – altså en afvejning af indgrebets pris og udbytte. Her har regeringen handlet på et massehysteri og langt hen ad vejen medieskabt hysteri, som ikke har hold i virkeligheden. Det er som om befolkningen befinder sig i en massepsykose.

Måske har regeringen ikke fået den rette lægefaglige rådgivning, hvilket noget kan tyde på, eller måske har regeringen valgt ikke at lytte hertil. Det vil senere kulegravning af den aktuelle katastrofe helt sikkert vise os. Hvorom alting er – findes der et proportionalitetsprincip, som i vores aktuelle corona-mareridt fuldstændig er blevet tilsidesat.

Ps – tak til alle jer som skriver til mig – også kollegaer – og bakker mig op. Jeres opbakning glæder mig, men jeg vil ønske, at flere af jer tør står frem. Vi lever i et demokrati og har ytringsfrihed. Som en kollega rigtigt sagde til mig tidligere i dag – vi er jo forpligtet af vores lægeløfte og det er et borgerligt ombud.

Jeg svarer meget gerne på jeres spørgsmål – og I har også masser af plads til at være uenige – men jeg accepterer INGEN indlæg med personlig chikane. Det er UMÅDELIGT trættende, at I (især mænd) ikke formår at skrive et indlæg UDEN personlig chikane. Hold dig til sagen – er det så svært?. Gør du det, så postes dit indlæg. Alternativt spilder du dit krudt…