Ja – så prøver jeg med store bogstaver…ser om flere lytter  efter.

Covid19- udbruddet er ovre – klinget af. Ud af de testede er der 0,35%. Det tal har ligget umådeligt stabilt nu i flere uger. Og kommer næppe til at ændre sig foreløbigt. Det bliver højst sandsynligt som med forkølelser – at vi vil kunne se der er små udbrud histen og pisten. Dermed også nogle smittede.

Det rette spørgsmål til statsministeren – som har leget statsepidemiolog i hele dette corona-helvede – er, hvor lavt skal tallet egentlig være for at testningen ophører? Denne vanvittige og dyre testning. På nuværende tidspunkt.

Der er praktisk talt ikke flere indlagte (nemlig 33 !!) og der ligger 4 i respirator (ja du læste rigtigt). 1 færre end i går.

Vi grinte (igen) da Trump sagde de kunne undlade at teste – og så trak man i land igen. Men et stykke hen ad vejen har han jo ret. Ligesom da han og jeg var enige om tidligt i forløbet, at foråret og solen ville være vores ven. Og det viste sig jo – at både Trump og jeg havde ret. Og nej – jeg er IKKE fan af Trump – men derfor må vi jo alligevel godt forholde os til hvad verdens mest magtfulde præsident måtte mene…og vide.

Tilbage til testningen. Jeg synes oppositionen med rette skal spørge statsministeren om, hvad det mindste tal skal være på for at man ophører med at teste. For i et eller andet omfang er Covid19 kommet for at blive. Fuldstændig som det er med influenza-virus, lortebakterier (coli), leverbetændelsesvirus, bakterier, streptokokker, herpes osv. En meget meget lang række af smitesomme sygdomme. Så vi er nødt til at sætte Covid19 ind i samme kontekst.

Tilbage til livet. Alle sammen. I går mødte jeg både en som i fulde alvor mente han ikke kunne holde sommerferie i Hjørring (fordi de har haft udbrud af Covid19) samtidig med at han selvfølgelig ikke ville give mig hånden og en anden som gav mig et kæmpe og langt knus og takkede mig nærmeste grædende for at have bevaret forstanden og indsigten. Hun fortalte hvordan hun i hele forløbet havde fundet trøst i mine daglige opdateringer og samme havde sikret, at hun ikke var gået helt fra forstanden. Selv om hendes virksomhed led. Det var manden der gjorde mest indtryk – fordi jeg jo må erkende (igen) HVOR meget frygt Mette Frederiksen har haft smittet befolkningen med. Godt bistået af en villig presse. Meget villig endda.

Mit budskab til dig – som læser med – er: Gå ud i livet – bogstaveligt talt. Gå udenfor. Nyd solen, luften og sommeren. Nyd hinanden. Kræv at få dit liv tilbage. Covid19 er kommet for at blive. Intet tyder på at den er et monster af en virus. Ikke mere farlig end når vi har vores større influenza-udbrud. Og INGEN 2. bølge på vej nu. Det lader sig IKKE gøre på denne årstid herhjemme.  Vi får større udbrud senere – selvfølgelig – måske til vinter og måske året efter. Et er dog sikkert – landet må under ingen omstændigheder føres gennem samme katastrofe igen.

Regeringens nedlukning har været en katastrofe for landet. Ganske enkelt. Og ikke sundhedsfagligt begrundet. Det må ALDRIG ske igen – og det. håber jeg ikke mindst befolkningen bistået af landets politikere endelig har indset.

PS. Grafen viser udviklingen af Covid19 ifht antal testede. Absolutte tal siger intet – man er nødt til at sætte det i forhold til antal testede. Her kan du så se, hvor markant faldet har været og at udbruddet som sagt praktisk talt er ovre! Den blå streg er de procentuelle tal – mens den røde linie viser hvordan kurven havde udviklet sig, såfremt vi var kommet ind i det epidemi-scenarie, som regeringen frygtede (og blev ved med at frygte uagtet udviklingen)….og måske endda fortsat frygter. I givet fald fordi de ikke har forstået tallene.