Må man ønske at nogen taber? Nej – ikke hvis det drejer sig om liv og lemmer. Så vil det være både umenneskeligt og ondskabsfuldt. Men at man ønsker nogen vinder frem for andre er ikke usædvanligt. I går aftes sad stort set hele nationen og heppede på nogle håndboldspillere, de ønskede vandt – mens de ønskede modparten tabte.

Så må jeg også godt ønske, at Jagten IKKE vinder en Oskar. Jeg kan næsten ikke vente til den dag, hvor flest muligt har glemt denne film, som efter min bedste overbevisning har skadet vilkårene for rigtig mange børn, som dagligt krænkes, men hvor ingen tror på dem. Med Jagten er der skabt endnu større tvivl om børns røst og om man kan tro på, hvad de siger. Man har endda i filmen givet barnet som lyver en små-erotisk vinkel, idet det angiveligt er fordi hun vil ha den mandlige pædagog, som det handler om, for sig selv. Sludder og vrøvl! Men det er ikke det værste – det værste er, at Jagten åbenlyst har gjort, at vi er tilbage ved ´åhhh nej, tænk nu, hvis det er løgn. Vi kan jo ikke tillade heksejagt´. Nej – selvfølgelig ikke. Men vi kan heller ikke tillade, at der fortsat er børn i landet, som dette øjeblik udsættes for seksuelle krænkelser, uden at omverdenen griber ind!

Jeg har arbejdet med udsatte børn i mange år, indgik som ekspert i ´Barnets reform´ og gennem de sidste cirka 10 år undervist heri. Ikke mindst pædagoger og lærere. Så sent som den anden dag underviste jeg atter 16 pædagoger og jeg mærker efter Jagten havde premiere en meget tydelig forskel, idet det nu bliver sagt mange gange gennem dagen ´jamen, vi skal også passe på ikke at mistænke de forkerte´. Sidst jeg underviste skete det vel 4-5 gange. Selvfølgelig skal vi det. Vi skal også passe på ikke at køre nogen over. Der er meget, som vi skal passe på. Det ændrer ikke ved, at vi skal stole på børnene. Hvis et barn fortæller, at det udsættes for overgreb, er vi tvunget til at tro på barnet. Tage udgangspunkt heri og ikke det modsatte, barnet har en livlig fantasi. Så jo – det kan godt være, at filmen rummer stor skuespillerkunst – men filmens tema er skadelig for udsatte børn og medvirkende til at en hel del voksne i endnu større grad vil lukke øjne og ører, når børnene forsøger at fortælle om et eller flere overgreb. Og husk så, vi opsporer kun en brøkdel af de overgreb, som finder sted. Resten overser eller overdøver vi. Måske begge dele. Og endnu færre sager ender med dom, fordi at børn, især små børn, er uhyggeligt dårligt stillet ved retssagerne, da det næsten uden undtagelse er den voksne mand, som formår at kæmpe bedst for sin sag. Og vinder! Også nu. Så jo – det er fint med mig hvis Jagten taber og med det kan vi håbe på, at flere udsatte børn vinder deres sager og antallet af overgreb på børn mindskes.