Jeg – en søvnambassadør

En gang var jeg elite-tennisspiller. Det var sådan en titel, vi gav os selv i tennisklubben, når vi spillede på 1.holdet. Det kan jeg retfærdigvis ikke prale af mere. Jeg har også været elite-orienteringsløber. Det var dengang jeg blev nummer 2 til Danmarksmesterskabet på Sletten ved Himmelbjerget (vi var to i min klasse).

Til gengæld er jeg så nu elite-sover. Og nu selv-udråbt søvnambassadør. For det er reelt det jeg er, når man ser på mit arbejde for en bedre søvn hos børn, voksne og ældre gennem især de seneste 15 år. Søvnambassadør. Simpelthen. Det er en titel jeg er umådelig stolt af – og jeg er ved at lave et fint bevis til mig selv, som kan hænge på væggen :-).

De sidste 15 år har jeg undervist et utal af gæve pædagoger, pædagogiske assistenter, dagplejere, sundhedsplejersker, sosu-assistenter, forebyggelseskonsulenter, sagsbehandlere, sygeplejersker, lærere, læger, HR-medarbejdere, medarbejdere, forældre og andre gæve folk (undskyld hvis jeg har glemt nogen) i søvn. Holdt et utal af kurser og foredrag – og ikke mindst skrevet flere bøger om søvn, pjecer og plakater samt indlæst to lydbøger, som får dig til at falde i søvn. Alt sammen med det ene formål at sikre, at flest muligt sover godt. Og jeg gør det fortsat med lige stor iver og glæde. Ikke mindst fordi jeg igen og igen støder på stor uvidenhed om selv de mest simple og effektive søvnråd. Og føler helt klart, at jeg gør en stor forskel netop når det gælder søvn. Så det er jeg taknemmelig for.

Søvn er nemlig afgørende for et godt helbred. For en god hverdag. For ikke alene helbredelse af sygdom, men også forebyggelse heraf og mestring af allerede tilstedeværende sygdom.

Nu er jeg så søvnambassadør. Det giver god mening for mig – for dermed bliver det også endnu tydeligere, hvad mit ærinde er. At slå et slag for god søvn. At hjælpe flest muligt til den bedst mulige søvn. Såvel børn som voksne. Men da i særdeleshed børn.

Du kan roligt lytte til mig – for ikke alene ved jeg rigtigt meget om søvn, følger med i forskningen om søvn – men jeg er også elite-sover. Jeg har om man så må sige taget min egen sove-medicin AKA følger mine gode og effektive råd. For nej – selvfølgelig tager jeg ikke sovemedicin ☺. Men jeg sover som en sten – selv når jeg har bekymringer, sorger og spekulationer. Ganske enkelt fordi jeg har forfinet min soveteknik og selvsamme gør, at jeg er den ideelle søvnambassadør. Ikke mindst sorger i mit liv har gjort, at jeg har erkendt hvor vigtig søvn er – ikke mindst når vi er nede på tælling og verden synes os imod.

Vil du også være søvnambassadør? Så kom med på vognen. Det kræver dog, at du er elitesover – og dermed har en væsentlig del af grundlaget på plads for at kunne rådgive andre om søvn og hjælpe børn, voksne og ældre til nærende og livgivende søvn. Så handler det også om viden og ikke mindst iver for at udbrede det søvndyssende budskab om en god søvn. Den viden hjælper jeg dig gerne med at tilegne dig. Læs mine bøger, pjecer og plakater – eller tilmeld dig et af mine mange kurser på www.livakurser.dk – eller få et foredrag/kursus ud til jer og kontakt mig på vibeke@vibekemanniche.dk

Godnat og sov godt.

Lyt til “Sov godt med Dr.Manniche” hvor jeg får talt dig i søvn i løbet af mindre end 7 minutter.

https://www.forlagetliva.dk/sov-godt-med-dr-manniche