For få dage siden trådte datteren til fotografen Martin frem og skosede ham for ikke alene at have svigtet hendes mor – men da især også datteren. Det er uden tvivl traumatisk for et barn på den måde at have været åbenlyst ´uønsket´. Omvendt har faren så i det mindste ikke pakket sin uvilje mod barnet og moren ind i chikane, men holdt sig væk.

Lige nu er der nogle der plæderer for, at faren skal kunne få juridisk abort. I en verden, hvor kvinder og mænd er ligeværdige og hvor faren kan bevise, at han blev ført bag lyset – altså fik masser af stesolider hældt i drinken og videokamera dokumenterer, at der blev brugt penispumpe til at udtvinge sig nogle sædceller af hans slatne penis, synes jeg det er rimeligt med juridisk abort. Selvfølgelig da.Bevares. Sådanne overgreb hverken kan, skal eller må accepteres.

Men har der forud for graviditeten været tale om et samleje mellem to enige voksne, ja, så må begge også tage konsekvensen heraf. Jeg synes det er helt fint, hvis faren frasiger sig samværet. Ønskes det ikke kan en udvist uvilje og chikane skade barnet, og så er det bedre helt at holde sig væk. Kende egne begrænsninger. Og det skal selvfølgelig fortælles moren og også gerne attesteres. Men den økonomiske forpligtelse har han. De mænd der piver må man jo sige, at de så skulle have hørt bedre efter i skolen, da de lærte om prævention. Eller takket nej til knaldet. Ganske enkelt. Du kan heller ikke køre med høj fart ind i en parkeret bil, for bagefter at påberåbe sig, at man ikke førte bilen. Eller frasiger sig køreturen. Også selv om man er et skvat og prøver. Man kan selvfølgelig undlade at køre i bilen derefter. Det er ens frie valg, men den økonomiske forpligtelse og ansvar følger med. Så længe der selvfølgelig ikke var nogen der tvang penis ind i kvinden og vi ikke taler om regelret voldtægt. Det siger sig selv. Blev manden voldtaget er det en helt anden snak.

Sidst men ikke mindst er det værd at bemærke, at det i langt de fleste tilfælde fortsat her i 2013 vil være mænd med bedre økonomi end kvinden/moren, som vil ty til sådanne fejhed. Og nogle endda ganske betydeligt meget rigere mænd, hvor man uden tvivl vil kunne se, at manden misbruger kvinderne til fx ubeskyttet sex for bagefter at frasige sig ansvaret. Det har vi allerede set et eksempel på for nylig, hvor den samme mand tilsyneladende gør hver eneste unge kvinde på sin fremturende vej gravid, for straks efter at forsøge at løbe fra ansvaret. Det er set gennem hele historien og vil fortsat ses. Så nej – juridisk abort er et anslag mod ikke alene barnets rettigheder men også kvinders rettigheder og ligeværd. Men mænd har lov til at tænke sig om – og lade fornuften styre og ikke penis. Er manden i tvivl om kvindens hensigt, eller kender han hende ikke godt nok, så er han jo frit stillet til at takke nej! Plus prævention ER opfundet. Kondom er endda en præventionsform som manden ene og alene styrer og behøver ikke at satse på at kvinden bruger p-piller eller andet. Hvad en del mænd nok retfærdigvis håber på, at hun gør. Satser på. Og det er nok reelt det, som er hele omdrejningspunktet for udfordringen. Tog manden eget ansvar for præventionen, var risikoen for uønskede graviditeter så meget mindre. Et plus for begge parter – kvinden som manden!