Det vi lige nu er vidne til er et politisk spil og kejserens nye klæder. Indsatsen er ganske enkelt ikke længere begrundet. Hvis den nogensinde har været det. Det glæder mig, at jeg lægefagligt IKKE er alene om at mene, at det er fuldstændig overkill hvad regeringen har gang i.

Else Smith, tidligere direktør for Sundhedsstyrelsen, har heldigvis været ude at sige præcist det samme. Vi følger tallene nøje, den videnskabelige litteratur nøje samt har vores mangeårige erfaringer fra netop dette område. Else Smith er om nogen meget stor ekspert præcist på dette område. Umiddelbart undrer det mig meget, at hun ikke langt tidligere har været inddraget i retningslinierne og handleplanerne.

Efter alt hvad vi ved, så vil der være en sæson-variation. Også ved Corona. Når vi ser tallene, hvor de bygger på samme form for testning de sidste dage, er der INTET der tyder på, at vi er på vej ind i en massiv epidemi. INTET. Nu har smitten været der i længere tid og intet tyder på at det går amok mellem hænderne på os. Stigningen de sidste dage har været sparsom og stabil.

Jeg vil meget gerne diskutere med jer – men I er nødt til at argumentere og nødt til at holde jer til sagen. Jeres trusler og chikane er uværdigt. Egentlig også tankevækkende, at det indtil videre kun er to af jeres kommentarer som holder tonen. Hvad er på spil? Jeres corona-ferie? Hvorfor disse massive aggressioner?

Dette har stor betydning for landet og er en meget alvorlig sag. Derfor skal handleplanen også følge udviklingen – og det gør den kun, hvis der lempes på nedlukningen og landet åbnes op igen. Den er egentlig ikke meget længere.