Endelig ulmer der et oprør blandt landets musikere. Og tak for det. Gennem forløbet har jeg forsøgt at række ud til flere uden held. Jeg tolkede det som, at mange kunstnere var ligeså bange som resten af befolkningen. Ikke mindst i starten af coronakrisen.

Men nu er der røre og flere har spurgt mig hvad en løsning kunne være.

Det simple svar er “at komme igang”. Og så er vi lige nødt til at starte med det væsentlige – nemlig kræve at få fremlagt den lægefaglige dokumentation for at der er en markant øget risiko for Covid19-smitte ved koncerter ? Den dokumentation findes nemlig ikke! Der er en masse gisninger – bevares – men egentlig videnskabelig dokumentation har vi ikke!

Sund fornuft er også ok – så længe det IKKE spænder ben for vores kultur- og musikliv. Hvad nu alt for længe har være helt vanvittigt. Både overfor kunstnerne men så sandelig også os publikummer. Jeg har regeringen lidt mistænkt for, at de IKKE ønsker kunstnerne med deres ofte samfundskritiske røster tilbage i felten. Plus regeringen jo åbenlyst ikke påskønner musiklivet og musiklivets store betydning for et demokrati og samfund. Samt betydning for det enkelte menneskes livskvalitet og livsglæde.

Så hvad kan vi gøre:

1) Kræve sundhedsfaglig dokumentation for nødvendigheden af nedlukningen og umuliggørelsen af koncerter (den findes ikke)

2) Undlade udskænkning af alkohol til koncerter – eventuelt 1 enkelt lille glas pr publikum. For min skyld kan alkohol sløjfes helt – men sådan har alle det ikke. Plus koncertstedet kun bør sælge lukkede plastikflasker (som 1/2 liters cola zero) og ikke løse plastikglas.

3) Gerne siddende koncerter i en kort periode på fx 1 måned – men med ALLE på sæderne. Herefter også stående koncerter.

4) Håndsprit som sædvanligt og gode håndvaskemuligheder på toiletterne

 

Så er den egentlig ikke meget længere….Befolkningen KAN tænke selv – og alle har nu lært at holde afstand, spritte hænder, holde sig væk når man er syg osv. Og uden fuldskab bliver det langt lettere og koncerter er at sammenligne med et hav af andre aktiviteter, som vi heldigvis har fuld gang i allerede.

Skal vi så ikke sammen beslutte os for at kræve, at koncertstederne åbner og vi kommer igang med de vidunderlige koncerter?