Tak til Morten Frisch fra Seruminstituttet for endelig at få sat dette overgreb mod drengebørn på dagsordenen! Et åbenlyst overgreb på drengebørns autonomi og en krænkelse af drengen og Børnekonventionen.
Jeg har netop set Martin Krasniks bagholdsangreb af en åbenlyst overrumplet Lars Hedegaard på Deadline fra igår. Ved iagttagelsen af Martin Krasniks åbenlyse angreb på Lars Hedegaard, blev jeg mindet om selvsamme Krasnik, da han kundgjorde for nu snart en del år siden i Weekendavisen, at kønslemlæstelse da bare var at betragte som et harmløst ´niv i tissemanden´. Hvis jeg ikke forinden var pinligt bevidst om hvilket stort overgreb en sådan ´omskæring´ egentlig var, blev jeg det da det øjeblik. Så den tak, skal Martin Krasnik have. For at have fået mig til at erkende for alvor HVOR stort et overgreb kønslemlæstelse af drenge egentlig er – og det er ikke ´bare´ et niv i tissemanden. Martin Krasnik skal også have tak for at have åbnet mine øjne for vigtigheden af kritisk journalistik – da jeg så hans gyselige interview af Lars Hedegaard. Jeg kender ingen af dem personligt og har ikke nogen særlig mening om Lars Hedegaard. Hvad der til gengæld var skræmmende var Krasniks mistænkeliggørelse af et drabsforsøg mod Hedegaard og en måde at gennemføre et interview på, som på alle måder var usmageligt og skræmmende i forhold til hvad en ondsindet journalist reelt kan udsætte et interviewoffer for. Et offer som han åbenlyst alene føler stor afsky for. Skrækindjagende elendigt. Altsammen serveret med et sukkersødt smil. Dygtige dreng. Det skaber skizofreni. Hos børn som hos seere.

Tilbage til kønslemlæstelsen af drenge. Jeg håber, at det lykkes med Mortens Frischs indsats, at vi endelig får forbudt kønslemlæstelse af drenge – og at en sådan fortsat praksis vil blive omfattet af straffeloven og forfulgt herefter. Fuldstændig som med kønslemlæstelse af piger. Stor ros til Morten Frisch – og lad det endelig lykkes denne gang. Kønslemlæstelse af drenge hører middelalderlige religiøse traditioner til og er åbenlyst brud på Børnekonventionen og en krænkelse af drengens autonomi og krop. Intet andet.

http://www.ssi.dk/Aktuelt/Forskningsnyt/2013/2013_03_kritik%20af%20amerikanske%20laegers%20omskaeringspolitik.aspx