En kvinde har haft anklaget en mand for kontaktvoldtægt. Han er tiltalt, anklaget og frikendt. Ingen af os ved, om han måske har været i samme ´uheldige situation(som Kisser ville kalde det) før. Det aner jeg intet om. Jeg kender ikke de to involverede parter i sagen.

Anna Thygesen – som regelmæssigt sidder og skraldgriner i ´Dem vi griner af´ AKA ´Det vi taler om´- mener ikke man bør udøve selvtægt ved at nævne mandens navn og informere om sagen. Hvorfor ikke? Selvsamme Anna Thygesen sidder og viderebringer alt muligt og umuligt sladder pakket godt ind i ondskabsfuld latter – angiveligt uden at blinke. Oftest uden at have nogen som helst dokumentation andet end ´sladder´. Selvsamme udokumenterede sladder kan bruges som defamering og gør det i mine øjne også. Er det sådan, at man kun må nævne dem, som Anna Thygesen synes man gerne må nævne? Så noget sladder må man gerne lave et ondskabsfuldt radioprogram om, mens andet vil efterlade et retssamfund ”fuldstændigt uoverskueligt og kaotisk” som Anna Thygesen skriver. Aha. Og så har Anna Thygesen en hemmelig kunde der har sagt at hun er blevet ”advaret om den tiltalte mand” af Rulle Grabow Westergaard (som måske er konkurrent til Anna Thygesen?). Men den hemmelige kunde kan Anna Thygesen meget belejligt så ikke oplyse os om. Surprise. Men hun vil gerne pege fingre af andre kvinder som Rulle (som jeg heller ikke kender personligt men beundrer for hendes kampgejst og indædt kamp for hvad hun mener er retfærdighed) herunder en kvinde, som opfatter sig selv som voldtægtsoffer. Jeg forstår godt, at Anna Thygesen i dag forlod studiet i Radio 24/7 – for hun har da om nogen en elendig sag.

Hvis en retssag har været for åbne døre, synes jeg at offentligheden bør vide, at en mand har været anklaget for voldtægt – og frikendt. En anklage kommer ikke ud af den blå luft men rejses, når politiet mener, at der er en vis sandsynlighed for at manden kan blive dømt

Nu er jeg i den situation, at jeg gennem tiden er blevet hængt ud for mangt og meget, som INTET havde på sig. Men det har jeg angiveligt måtte ´tåle´. Hvorfor? Fordi jeg er ´offentlig kendt´? Fordi jeg er grim? Fordi jeg er køn? Fordi jeg er klog? Fordi jeg er dum? Eller måske ganske enkelt fordi jeg er kvinde. Gætter på det sidste spiller en vis rolle.

Skulle jeg – gud forbyde det – blive stoppet for fx spritkørsel, ja, så ville tabloidpressen komme et billede af mig (hvor jeg ligner en heks) på deres forside og skrive, at jeg var blevet taget for spritkørsel. Selv om sagen hverken havde været for retten ensige jeg var blevet dømt. Det har vi været vidne til nu rigtig mange gange at forskellige mennesker – ikke mindst kvinder – er blevet hængt ud for. Hvorfor skal man kunne tåle det – men uha er det voldtægt – så tyyyyssssss. Forklar mig lige forskellen? Skal grove overgreb mod kvinder nedtysses?

Jeg kunne aldrig drømme om at køre spritkørsel. Aldrig nogensinde. Og jeg kunne retfærdigvis heller aldrig drømme om at voldtage en mand. Og jeg kan garantere dig for, at INGEN vil anklage mig herfor. Sjovt nok.

Og Weinstein. Hvad med ham? Det kom offentligt frem at han havde onaneret i kaktusser og krænket mange kvinder. Angiveligt. Det troede vi på og det gav andre kvinder modet til at stå frem og fortælle lignende historier. Det er først nu – vel 6 måneder efter det hele startede, at han overhovedet er hevet i retten! Ham har vi ikke haft spekulationer over at nævne ved navn, håne, udstøde og i fællesskab pege fingre af. Helt uden rettergang.

I et retssamfund, hvor sager ikke kører for lukkede døre – må man gerne fortælle herom. Man må også gerne fortælle om vedkommende blev frikendt. At blive frikendt kan skyldes man er uskyldig. Det kan også skyldes, at der ikke var beviser nok eller at bevisførslen var ringe. Frikendelser kan skyldes mange ting. Disse kan også ankes og det fører til tider til nye domme. Et er dog sikkert, kontaktvoldtægter stiller kvinden i et særdeles dårligt lys og hendes odds for at manden bliver dømt er rigtig dårlig.

Når alt kommer til alt – synes jeg at det er i offentlighedens interesse og måske mest af alt andre kvinders interesse at kende til sådanne sager herunder de involverede mænd. Sidst men ikke mindst, bringer det jo retmæssigt fokus på kvinders retstilling i netop kontaktvoldtægter – eller snarere manglen på samme. Det synes jeg også denne sag gør, og jeg så gerne, at hele sagen blev offentligt kendt – og så kunne vi som så meget andet selv gøre vores stilling op. Plus det ville måske medføre, at andre kvinder trådte frem eller andre mænd tænkte sig om. For at der i denne sag er en kvinde, som mener hun sagde nej – og det ikke blev hørt – er vi vil næppe i tvivl om. For en kvinde må vel gerne fortsat sige nej, ikk?

Skal du på Folkemødet? Så bestil den skønne pink T-shirt med påskriften GO FUCK YOURSELF. Skriften som på billedet ovenfor hvor YOURSELF er med større skrift. Den koster 100 kr. og du får den på Folkemødet. Skriv mig en besked på vibeke@vibekemanniche.dk med din størrelse senest i morgen onsdag kl. 12.