Christian Eriksens liv blev reddet i Parken for 9 måneder siden. Hurra for det. I dag indtog han samme græsbane med bravour og scorede. Jamen, det er jo hvad angår hans egen historie en glædens dag. Og så med scoring overfor Serbien. Hurra.

Men – og der er et men. Jeg mener desværre, at Christian Eriksen IKKE udviste samme taknemmelighed overfor omverden – som omverden har vist overfor ham og hans overlevelse. Han har i mine øjne opført sig illoyalt overfor ikke mindst unge sportsmænd. Været og er en elendig rollemodel.

Christian Eriksen fik hjertestop – og efter alt hvad vi ved – var Christian Eriksen forholdsvist kort forinden blevet corona-vaccineret. Hver gang han har givet interviews – de få gange efter – har han lignet en kanin i det skarpe lys. Det er også åbenlyst, at pressen har fået påbud om IKKE at spørge hertil. Vi må forstå, at Christian Eriksen kender årsagen til hans hjertestop – men vil holde det for sig selv!

Det er IKKE i orden. Det med “privatlivets fred” gælder åbenbart kun, når det er ubelejligt, mens vi gerne må få at vide, at han lige har haft corona. Hvorfor dette hemmelighedskræmmeri? Hvem har krævet det?

Tilbage til Christian Eriksens hjertestop.

Selv tager jeg de lægeetiske regler meget alvorligt – herunder, at jeg som læge føler mig forpligtet til at gøre opmærksom på, hvis jeg får kendskab til forhold, som kan have betydning for den enkelte eller folkesundheden. Det er et ansvar, som jeg har taget på mig i de nu over 32 år, som jeg har været læge. I en oprigtig tro på, at samme viden og information gennem tiden har reddet liv – haft betydning for andre mennesker. Også under coronakrisen.

Min pointe er – at Christian Eriksen OGSÅ kunne have været med til at redde liv, såfremt han havde fortalt sandheden, da han fik sit hjertestop. Eller DBU havde. Eller FIFA. Eller UEFA. Eller dem allesammen. Nemlig at Christian Eriksen var corona-vaccineret forholdsvist kort tid før. Det VED vi øger riskoen for hjertebetændelse – og dermed i værste fald medfører rytmeforstyrrelser og hjertestop. Som vi så, da Christian Eriksen faldt død om på fodboldbanen i Parken. En sådan myocarditis ses især hos unge, sportsaktive mænd. Som iøvrigt INGEN risiko har for at dø af corona. Så værdien i vaccinen er reelt lig nul for dem. Eller skulle vi sige minus tusind.

Havde Christian Eriksen – med hele verdens bevågenhed – åbenhjertigt fortalt, at ja, han var nylig corona-vaccineret – og ja, der var en kendt risiko. Omend sjælden. Så havde vi haft en åben og demokratisk debat omkring netop pro et contra corona-injektionerne. Men denne demokratiske debat har været (og er) forbudt. Tabuiseret. Og samme tabu og censur har kostet unge mænd livet. Unge mænd som IKKE vidste og var oplyst om deres øgede risiko for pludselig død især de første uger efter 2. og 3. injektion. Unge mænd som kunne have spejlet sig i Christian Eriksen og dermed undladt at lade sig unødvendigt injicere – og dermed IKKE var faldet døde om. Uden at blive genoplivet. Eller som i det mindste havde kendt risikoen og været opmærksomme på eventuelle faresignaler og sparsomme symptomer.

Så jo – dybt i mit hjerte – synes jeg det var ekstremt illoyalt af Christian Eriksen – og er det fortsat – at han ikke fortalte ærligt om sin vaccinestatus. Det samme er tilfældet nu. Hvorfor dette hemmelighedskræmmeri? Hvorfor ikke bare sige ” hey, jeg var vaccineret nogle uger før – og det spiller OGSÅ en rolle for mit hjertestop” Eller “hey – én gang for alle – jeg har aldrig rørt en coronavaccine” – hvilket så selvfølgelig ville være usandt.

Og til pressen – hvorfor dette hemmelighedskræmmeri? Hvad er agendaen? Hvorfor er det så “farligt” at spørge om?