Det er vores Internationale Kampdag – og også i dag er der grund til fortsat kamp.

Som kvindelig offentlig person skal man tåle meget – helt sikkert også mere end mænd skal. Det gælder også som virksomhedsejer, hvilket vi (igen, igen) har oplevet den seneste tid. Hvor jeg ikke et sekund er i tvivl om, at en del af den hårde medfart ikke mindst Mai har fået, handler om at hun er kvinde. Ganske enkelt. Så skal man åbenbart kunne tåle noget mere. Ikke mindst hvis man åbenlyst er en stærk og intelligent kvinde. Og det er Mai jo. Plus hun ser godt ud og har helt sikkert længere ben end de fleste…og ja, så slår Jante hårdt. Heldigvis har hun et stærkt kærlighedsværn omkring sig.

At kvindelige virksomhedsejere behandles dårligt, er der rigtig mange af eksempler på. Ikke kun fra vores eget liv. Jeg vil ikke sige man vænner sig til det – men det er så åbenbart en præmis.

Den anden dag reflekterede min mand over, hvorfor man som kvinde skal tåle SÅ meget mere end mænd skal for samme. Hans svar meget simpelt ” Det er nok fordi en mand altid vil tænke på, når det er en anden mand han sviner til, om han kan tæve ham. Det får nogen mænd til at holde sig tilbage. Sådan er det jo ikke med kvinder. I vil altid være den svage part”. Jeg tror min kloge mand – professoren – har ret. Det er nok reelt SÅ simpelt og primitivt et svar.

På denne dag vil jeg erindre mig (og også dig) den amerikanske politiker Madeleine Albrigths kloge ord ”Der er et sted i helvede for kvinder som ikke hjælper hinanden”. Det er en god påmindelse til dem af jer – som har glemt det.

Hold vingefjeren højt – du fortjener det. Fordi du er kvinde <3. Keep fighting. Til alle jer gode mænd – og I er heldigvis mange – vil jeg også takke for opbakningen til os kvinder. Den er nødvendig – for I har farlige, aggressive og dumme svin blandt jer. Hold dem nede!