Nu må vi jo ikke glemme den vigtige søvn. Jeg har jo lovet nogle søvnråd her i tiden, mens jeg får skrevet min kommende søvnbog “Sov godt – din vej til bedre søvn” færdig.

Lige her før sengetid er et vigtigt råd og vejen til god søvn – nemlig aldrig at lade solen gå ned over ens vrede.

Det betyder kort sagt, at du ikke må gå sur i seng. Ikke være sur på manden, konen, børnene, forældrene osv. Det er et godt princip i alle familier og parforhold, at man går i seng som venner.

Du kender det helt sikkert selv. Du er arrig på konen eller manden – og kan slet ikke finde ro. Tankerne myldrer rundt i hovedet på dig, du er vred, irritabel og ked af det. Får slet ingen søvn.

Deraf ordsproget “lad ikke solen gå ned over din vrede”. Det var et princip jeg selv blev opdraget efter. Min mor var meget stålsat og jeg ikke huske en eneste gang, hvor jeg gik ked af det i seng. Konflikter og eventuelle uoverensstemmelser var altid løst forinden.  Jeg har selv givet det samme videre til vores egne børn. Min mors faste regel gjorde, at jeg sov trygt og godt som barn – og samme soveglæde har jeg taget med ind i voksenlivet.

Omvendt er der ingen tvivl om, at en del har problemer med at sove netop fordi de ikke følger rådet – og måske heller ikke blev opdraget herefter.

Et barn som ofte går ked af det i seng, bliver sendt i seng som straf osv finder IKKE glæde og tryghed ved søvnen. Og netop tryghed og følelsen af at man er elsket er afgørende for, at vi sover godt.

Det er aldrig for sent at ændre kurs.

Godnat og sov godt :-).