I går blev der afholdt en Frihedsdemonstration på Rådhuspladsen. På trods af storm og regn mødte cirka 1000 op. En fantastisk opbakning til helt almindelige menneskers ønske om, at vi aldrig nogensinde bringes i samme katastrofale situation af landets folkevalgte magthavere. På samme spinkle grundlag. Det var budskabet – nemlig at Grundloven skal holdes i hævd og at befolkningen bevare sin frihed.

Som jeg har sagt rigtig mange gange så har der på intet tidspunkt været lægefagligt belæg for at lukke landet som tilfældet var. Man kunne have gjort rigtigt meget andet. Plus indsatsen var helt ude af proportioner med hvad man søgte at opnå. Nu er der endnu mindre lægefagligt belæg for at holde dele af landet lukket – ganske enkelt fordi udbruddet med Covid19 for praktiske gøremål er stort set væk. På det sidste døgn blev fundet 67 smittet ud af 10593 testede. Altså 0,6%. Tallene falder også hurtigt for folk i respirator – sidste tal var 21 og blot 133 indlagte – altså 7 færre end i går.  På ingen måde noget som helst som kan eller vil belaste sundhedsvæsenet. Det betyder også, at Mette Frederiksen på ingen måde har anledning til at holde landet lukket fortsat. Landet bør åbnes helt omgående.

Tilbage til demonstrationen. Jeg oplevede for første gang i går i nu flere måneder livsglæde. Nærhed og omsorg mellem mennesker. Der blev givet kram. Der blev givet hånd. Folks skuldre sank nogle meter og glade smil vendte tilbage til ansigterne og øjnene ikke mindst. Endelig fik vi livet tilbage. Endelig fik vi forstanden tilbage. Og endelig fik vi vores stemme tilbage.

På samme måde som livsglæde smitter – må jeg indrømme, at frygt er en endnu mere smitsom sygdom. Det har været meget tydeligt i denne proces, at det som Mette Frederiksen har smittet befolkningen med er frygt. Det er selvsamme frygt hun har holdt befolkningen fast i et jerngreb med. Den frygt har jeg mødt rundt i landet i folks øjne, handlinger og tale. Uagtet at den har været  ubegrundet og igen helt ude af proportioner. Det har ført til skænderier mellem såvel venner, familiemedlemmer og folk på gaden. Det har skabt splid i befolkningen og ikke mindst følelsen af ensomhed. Husk ensomhed er en dødelig sygdom!

SARS-CoV-2 er en træls virus. Bestemt. Det er herpes faktisk også. Influenza også. Pneumokok-bakterier slår mange ihjel. E-coli ligeså. For så slet ikke at tale om mæslinger. Kort sagt der findes et væld af bakterier, vira og svampe derude som er hundefarlige. Specielt for særligt udsatte og kronisk syge. Men som med alt andet skal en indsats stå i forhold til prisen og konsekvenserne. Den katastrofe som regeringen har påført landet med nedlukningen står på ingen måde mål med hvad man frygtede (men der ikke var sundhedsfagligt belæg for). På nogen måde! Det har haft og vil fortsat få vanvittige konsekvenser for syge, alvorligt syge, handicappede, udsatte børn, sårbare for slet ikke at tale om virksomheder, arbejdsløse, vores kulturliv osv. Det er kort sagt vanvittigt.

Brug din stemme – tag del i den vigtige debat – og tag kontakt til dine egne folkevalgte politikere. Landet skal åbnes nu. Helt. Og jo – vi kan og skal gøre rigtigt meget fortsat for at forebygge smitsomme sygdomme – herunder Covid19. Og det kan vi let gøre UDEN at lukke landet.

Ps. I kommer til orde hvis jeres hensigt er god og I vil debattere emnet. Dem af jer som vil svine mig til må gå et andet sted hen. I hører ikke til her. Jeres kommentarer slettes og bringes ikke. Så spild hverken jeres eller min tid. Demokrati fordrer ordentlighed og en ordentlig tone. Uagtet uenighed. Vi må gerne være uenige – meget gerne – men tonen skal holdes!

PPS. For god ordens skyld vil jeg lige understrege at jeg hverken hører til blandt den ydre højrefløj (heller ikke ydre venstrefløj for den sags skyld) og ej heller er konspirationsteoretiker. Jeg har alene fokus (og forstand) på den sundhedsfaglige del – det holder jeg mig til.