De sidste dage har handlet om mit forslag om netpoliti og jeg er meget glad for den debat, som er gået i gang. Jeg håber på, at vi endelig får gjort kål på nethadet. Jeg har løsningen :-).

Det er en god anledning til at skyde en hvid pil gennem de hæslige løgne, som folk strør om sig. Helt uden konsekvenser.

Hermed følgende:

1) Jeg er ALDRIG blevet fyret fra nogen arbejdsplads.
2) Jeg har ALDRIG fået faglige påtaler. Tværtom har jeg som landets eneste læge Ankestyrelsens ord for præcist at have gjort, hvad man forventer af en lægekonsulent.
3) Jeg har ALDRIG sagt at alvorligt syge mennesker kan arbejde. Det kunne jeg ikke drømme om.
4) Jeg har ALDRIG afgjort om nogen mennesker skulle have en offentlig forsørgelse eller ej – det er ganske enkelt ikke en læges opgave. Heldigvis – det er alene sagsbehandleres og forskellige instansers opgave. Sådan er og skal det være.
5) Jeg har ALDRIG tabt nogen retssag om noget som helst.
6) Jeg har ALDRIG kaldt mig børnelæge (det har jeg aldrig haft behov for) – jeg kalder mig hvad jeg er: Læge, Ph.d.

Så fik vi det på plads!

Hvis du hører eller ser folk sige eller skrive noget andet, så er det løgn. Det er chikane, injurier og forsøg på defamering – og jeg hører meget gerne herom, for det skal selvfølgelig have konsekvenser for vedkommende. Så anmeld det meget gerne til FB/administrator og send mig meget gerne screenshots – for injurier er ulovligt. Alle jer, som reagerer og har reageret på facebook, når I ser svineri, løgne og chikane blive delt, vil jeg takke af hele mit hjerte. Den hjælp er jeg meget taknemmelig for. Hvis flere bidrog til en sådan social kontrol, hvor man omgående viser sin foragt overfor chikanøren, anmelder svinske kommentarer osv, ville vi også have meget mindre nethad.

Hvad angår politianmeldelse for afpresning – har jeg aldrig afpresset nogen – det kunne jeg selvfølgelig ikke drømme om. Indtil videre er der til gengæld mindst 30 som har forsøgt at afpresse mig penge – jeg har navnene på dem alle.

Jeg har startet en vigtig debat – og den er jeg stolt af. Jeg er utrolig glad for jeres store opbakning, et væld af fine beskeder og opkald. Mange af jer har også tilkendegivet, at I fremover vil offentliggøre navnene på dem der chikanerer jer. Det skal have konsekvenser for folk, når de forsætligt hater andre. Som jeg også sagde i Aftenshowet her til aften, synes jeg det vil være befriende, hvis vi fra i dag af besluttede os for at offentliggøre navnene på dem som chikanerer os. Prompte.

Når alt det er sagt – er jeg en dygtig og ansvarlig læge – som er god til og omhyggelig med mit arbejde. Jeg bestræber mig på at være et ordentligt menneske – ligesom mange af jer jo selvfølgelig også gør. Rigtig mange offentligt ansatte, fx sagsbehandlere, læger og sygeplejersker, skal dagligt stå model til nethad. Det gælder selvfølgelig også for politikere og offentlige debatører og kunstnere. Had mod dem selv, deres familie, børn osv. Det er bare ikke i orden. Det kan og skal stoppes.

Jeg værdsætter alle jer ordentlige og gode mennesker som jeg samarbejder med, har i mit netværk, er venner og familie med og ikke mindst jer jeg elsker af hele mit hjerte. Tak for jer.

Også tak til alle jer – som har sendt mig en undskyldning. Den er modtaget. Så tak for den :-).

Sidst men ikke mindst – jeg ved vi er rigtig, rigtig mange som udsættes for nethad – og ikke mindst os kvinder. Derfor skal vi have et offentligt netpoliti – gerne så hurtigt som muligt.