Hvis ikke vi skal lukke ned – hvad skal vi så?, spørger flere af jer retmæssigt.

For det første har jeg fra starten efterlyst (og efterlyser fortsat) proportioner. Manglende proportioner i indsatsen gør også, at jeg mener landet bør åbnes omgående, samtidig med at fortsatte gode tiltag kan minimere risikoen for smitsomme sygdomme som fx COVID-19. Men det er afgørende, at vi stopper med at tænke enfoldigt som om, at COVID-19 alene truer vores liv og helbred. Det er i sig selv en kæmpe og ødelæggende vildfarelse.

En indsats skal afvejes ifht omkostninger (økonomisk, menneskeligt og socialt) sat i forhold til effekt. En helt almindelig cost-benefitanalyse er reelt hvad jeg har efterlyst igen og igen – og som vi ALDRIG i vores coronahelvede har fået stillet til rådighed af regeringen. På trods af at det nu har stået på i over 10 måneder og der ikke længere er en undskyldning for ikke at tilvejebringen en sådan. Men regeringen sætter en ære i at komme med udokumenterede påstande – det er selvfølgelig også mindre arbejdskrævende.

Jeg opridser lige her nogle væsentlige punkter.

1) COVID-19 smitter primært mellem nære relationer – altså dem vi ved en nedlukning tilbringer meget tid med. Ser du på SSI´s opgørelser før julen, vil du se, at de selv bemærker en stigning af smittede i forbindelse med efterårsferien, hvor mange familier var hjemme. At SSI så ikke selv laver koblingen ifht det uhensigtsmæssige (hvis vi alene ser på COVID-19) er noget andet. Der findes forskning som bekræfter min pointe (se flere blogs herom).

2) Særligt sårbare skal beskyttes – mens livsduelige skal fortsætte deres dagligdag på normal vis men med særlig hensyn.

3) For den generelle befolkning gælder, at vi fortsat skal holde en god håndhygiejne (gerne håndvask og til nøds håndsprit), holde afstand som det lader sig gøre (men dog ikke så meget så vi ikke får knus, kys, sex osv), blive (og evt arbejde) hjemme eller træffe særlige foranstaltninger når vi har smitsomme sygdomme. Plus opholde os udenfor, når det lader sig gøre -gå ture, walk-and-talk, løbe osv. Lufte ud regelmæssigt. Undgå at drikke og spise af samme krus, fade, tallerkner osv.

4) For at styrke folkesundheden skal vi motionere (fitness- og sportscentrene åbnes omgående), holde os slanke (ingen moms på frugt og grønt og højere på slik og kager), droppe rygningen (gratis rygestop til alle og øget afgift) og kunne samles for at minimere ensomhed. Befolkningen skal have øget sit D-vitamin (deraf de nye anbefalinger) og hjælpes til at sove bedre (og styrke immunforsvaret samt helbredes hurtigere).

Kort sagt alle de gode håndtag, hvor vi har tonsvis af dokumentation, som viser hvordan folkesundheden og befolkningens dødelighed trues af netop folkesygdomme I et helt andet omfang end COVID-19 nogensinde har været eller vil være i nærheden af. Corona-tegneserien – regeringens frygt-fortælling – ignorerer fuldstændig disse væsentlige forhold og har gjort det i nu over 10 måneder. Fordi regeringen er sluppet afsted med at levere den ene gakkede påstand efter den anden, helt uden reel modstand fra pressen, som har ageret propagandamaskine og fortsat gør.

5) Særligt sårbare – som har en særlig risiko – skal beskyttes ved netop at blive hjemme, have få kontakter osv.

6) Glem alt om smitteopsporing og inddæmning – det holder nogle medarbejdere beskæftiget men er under de gældende forhold fuldstændig ligegyldigt. Der findes heller ikke nogen videnskabelig dokumentation, som bekræfter værdien heraf, når det gælder sygdom som COVID-19 med dens beskaffenhed og forløb sammenligneligt med influenza.

7) Glem ALT om mundbind AKA mundkurv AKA mundble. De beskytter IKKE mod COVID-19 – og øger risikoen for mange gener, herunder nedsat lungefunktion og øget risiko for mange forskellige smitsomme sygdomme – blandt andet grundet afføringsbakterier.

7) Og så skal vi huske – at også COVID-19-virus indgår i et komplekst økosystem – hvor temperatur, sol, vind, dyreliv (som måger, katte, hunde, ræve osv) indgår. Det er IKKE bare et spørgsmål om restriktioner eller ej! Langt, langt mere kompliceret.

Altsammen for at sige, at vi kan gøre rigtig meget fornuftigt for at holde smitten af fx COVID-19 nede. Men I/du er også nødt til at vågne op fra din/jeres coronadøs og erkende, at livet, sygelighed og ikke mindst folkesundhed er MEGET MEGET mere end COVID-19. Uhyggeligt meget mere – men det kræver du tænker selv. Og begynder at sige fra. Jeg kan ikke gøre det alene på vores alles vegne!

nåå ja

8) Pressen vil være nødt til at stoppe med at være regeringens propagandamaskine – og leve op til public service og hvad mediestøtte forpligter til. En spæd start var, hvis de vendte tilbage til de sædvanlige, gode journalistiske principper om at belyse en sag (også corona) fra begge sider. Det ville give lidt taletid til fagfolk som mig selv og lignende – og stoppe den omfattende og nu langvarige censur. Samtidig kan man med fordel slukke mikrofonen hos alarmisterne Allan Randrup Thomsen, Torben Mogensen og Lone Simonsen. De har åbenlyst taget fejl så mange gange, så det er umuligt at holde trit med det. Det burde dog være ansvarspådragende, for deres alarmistiske og udokumenterede påstande og “analyser” har været og er medvirkende til, at landet befinder sig på den katastrofekurs, som vi gør.

Læs gerne vores bog “CoROpå” – hvor du via letlæst samtaleform før indblik i hvad der gik galt for regeringen fra start og hvordan den fejlslagne kurs blot fortsatte. Vi tager også fat på den omfattende censur, indskrænkning af grundloven og hvordan satiren har spillet fallit. Bogen kan lånes gratis på biblioteket (også som e-bog) eller købes her:

https://forlagetliva.dk/coropa-en-samtalebog-om-covid-19.html

Vil du gerne undgå coronapolitiets udskamning (typisk modne damer og herrer), når du selvfølgelig IKKE bruger mundbind, så brug vores originale gule badge.

Købes her:

https://forlagetliva.dk/kan-ikke-baere-mundbind-badge-1.html

 

Dette er en 100% uafhængig blog og der indgår ingen reklameindtægter. Uafhængighed er afgørende nu og for vores demokrati. Vil du støtte mit fortsatte uafhængige arbejde, som tager udgangspunkt i dokumentation og fakta, er du meget velkommen til at støtte bloggen. Ethvert beløb, stort som småt, er værdifuldt for det videre arbejde. I gennemsnit overfører læsere 20 kr. Betal med mobilepay på 30934 (LIVA Group). Tak for din støtte.