Så er det tid til dagens søvn-råd. Som jeg har skrevet før er jeg ved at færdiggøre min bog “Sov godt – din vej til bedre søvn” – og i den forbindelse har jeg lovet at skrive lidt om søvn hver dag.

Til et af mine foredrag kom en kvinde glædesstrålende hen til mig i pausen og sagde storsmilende ” Ihh, jeg sover simpelthen så skønt til dine krimier”. Jeg nåede lige at tænke om mine krimier var SÅ kedelige, før hun fortsatte “ja altså dine lydbøger”. Så forstod jeg hende. Hun forklarede, at hun lagde sig til at sove med slukket lys og så blev talt i søvn af min stemme i ørerne, mens jeg læste mine krimier op. Jeg har skrevet 6 krimier om børnelægen Anna Storm og alle seks krimier har jeg også indtalt som lydbøger.

Lydbøger kan være rigtig gode at falde i søvn til og jeg mærker en stigende andel netop bruge lydbøger som ´sovepille´. Rigtig mange læser også en bog -men der har vi den ulempe, at man skal bruge lys. Og lys som du ved hæmmer vores søvn, mens mørke fremmer den.

Min mest populære lydbog er den lille lydbog “Anna drømmer” – som egentlig er en lydbog jeg har indtalt for at få børn til at sove, men jeg ved, at en del voksne også lytter til den, når de ikke kan falde i søvn. Den varer cirka 6 minutter. I samme boldgade har jeg også indtalt “Emil drømmer” og så “Sov godt med Dr. Manniche”. Der findes selvfølgelig et hav af andre velegnede lydbøger.

Mine lydbøger finder du på nedenstående link – ligesom de kan downloades gratis via ereolen.dk eller streamingtjenester som mofibo.

https://forlagetliva.dk/dodvande.html