3134 FLERE danskere døde i 2021 end sammenlignet med de 5 forudgående år. Altså en markant overdødelighed.

Ritzau har netop sendt en historie ud – hvor de har “planket” en historie fra The Economist. Magen til sjuskethed skal man lede længe efter. Journalisterne på Ritzau gider (eller kan) åbenlyst ikke sætte sig ind i de danske tal fra Danmarks Statistik – så er det lettere at planke en artikel fra The Economist.

Coronakrisen har været og er præget af dovne og ignorante journalister. Samt frygtjagende journalister. Ritzau ufortalt. Ekstra Bladet gav den anden dag befolkningen en undskyldning for ikke at have sat sig grundigt ind i tallene. Ritzau sjusker videre. Det værste ved det hele er, at al den sjusk og uvidenhed har spillet og spiller en ekstrem stor rolle for netop det morads, som vi befinder os i. Grundet et virvar af løgne, manipulation, uforstand og dovenskab. Samt frygten for egen skygge.

Anyway – vi har haft en markant overdødelighed i 2021. Det viser de hårde tal fra Danmarks Statistik- det behøver man ikke The Economist til at sidde og fundere over.

Årsagen hertil er uden tvivl forsinket diagnostik under nedlukningerne af netop kræft og hjertekarsygdomme (fx blodprop i hjertet). Forsinket diagnostik og forsinket behandling koster nogle patienter livet “før tid”. Desværre. Ligesom ensomhed og psykisk sygdom også kan være en forklaring. Ensomhed er en dødelig sygdom, hvilket er dokumenteret i en del studier. Der er helt sikkert ikke kun én forklaring til overdødeligheden – men flere. Et er dog sikkert, at forklaringen skal søges i coronahåndteringen. herunder nedlukningerne.

Efter alt at dømme fortsætter overdødeligheden – og derfor er det også bekymrende, når en sådan forkert historie sendes ud i æteren og på klassisk vis gengives i alle medier. Ritzau har et stort ansvar for at leve op til netop faktuelle tal. Det gør de IKKE med deres aktuelle stærkt misvisende artikel fra The Economist.  Sådanne fejlagtige artikler burde kunne indklages til Pressenævnet – netop fordi de har konsekvenser for ikke mindst befolkningen, folkesundheden og regeringens ageren.

Til Ritzau er der kun et at sige – NEJ. jorden er IKKE flad! Og jo vi har haft en markant overdødelighed i Danmark i 2021 takket være coronahåndteringen!