Indrømmet – social kontrol er medfølgende sygdom til diktatur. Og diktatur og diktatoriske metoder udsættes landet for under påskud af corona. De indgreb og restriktioner, som regeringen både i foråret og nu igen krænger ned over befolkningen er helt ude af proportioner. Måske fordi regeringen ganske enkelt ikke har medlemmer, som bisidder tilstrækkelig erfaring, viden og kompetancer – det synes jeg fremstår tydeligere og tydeligere. Nuvel – de er folkevalgte.

Men selvsamme politikere kan kun udøve deres magt, såfremt de bistås af befolkningen. Har håndlangere. Ligesom i DDR og med Stasi – hvor en væsentlig del af Stasi netop var naboer, venner ja ligefrem familiemedlemmer.

Jeg blev rigtig trist om hjertet idag, da en ung kvinde med svær astma fortalte mig, hvordan hun gentagende gange har været udsat for meget grov chikane i Aarhus – og især Midt Trafik. Buschauffører som har nægtet at tage hende med, kontrollører som midt i et kryds har stoppet bussen for at få den til at køre ind til siden, fordi hun ikke havde mundbind på – og gud-hjælpe-mig med passagerer, som har ringet til POLITIET fordi hun ikke havde mundbind på. Hun tåler IKKE mundbind. Både blev jeg ked af det på hendes vegne, men også over den vanvittige dumhed der råder i befolkningen samt socialkontrol i ekstrem grad. Om det er et særligt fænomen i Aarhus vil jeg ikke udelukke, men det gør det ikke mere sympatisk eller forståeligt.

Skulle nogen være i tvivl – så må man gerne køre med offentlig transport UDEN mundbind, hvis man ikke tåler det. Og man behøver IKKE, at vise al sin astmamedicin, som den stakkels kvinde ydmygende viste frem.

Dette er sakset direkte fra Sundhedsstyrelsens hjemmeside – og bør være til at læse – selv for selvudnævnte coronabetjente:

Undtagelser for brug af mundbind

Følgende personer er undtaget fra vores anbefalinger om at bruge mundbind i det offentlige rum, som fx i den kollektive trafik: 

  • Børn op til 12 år behøver ikke bære mundbind.
  • Personer med vejrtrækningsbesvær, nedsat bevidsthedsniveau, eller personer med fysiske eller mentale svækkelser, som gør, at de ikke selv kan fjerne mundbindet, skal ikke bære mundbind.
  • Mundbind skal fjernes, hvis bæreren får svære gener og ubehag, som f.eks. vejrtrækningsbesvær, kvælningsfornemmelser m.v.
  • Mundbind kan fjernes, hvis man har brug for at spise eller drikke, indtage medicin, ved samtale med personer der mundaflæser osv. 
  • Mundbind kan fjernes, hvis politiet skal foretage identifikation.

Bekendtgørelse om krav om mundbind m.v. i kollektiv trafik m.v. – se §3.

https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2020/1221

Så er der nogen i Aarhus – som vil informere dels borgerne men ikke mindst Midt Trafik om, at ALLE passagerer har ret til at komme med – og at nogle ikke TÅLER mundbind og alligevel har ret til at bruge den offentlige transport. Det er ynkeligt – og jeg formoder, at Midt Trafik da gør brug af chauffører og kontrollører som både kan læse og forstå retningslinierne. Ellers er det tid til at skifte hele banden ud!

Jeg håber, at dette badge kan hjælpe den unge kvinde – som jeg allerede ved, at det har hjulpet rigtig mange. Så ser du dette skilt – så er de fordi personen IKKE tåler mundbind – og hun/han er også en del af fællesskabet!

https://forlagetliva.dk/kan-ikke-baere-mundbind-badge-1.html