Mine krimier om børnelægen Anna Storm har godt fat i mange af jer gæve læsere. Og tak for det. Mine lydbøger om samme har jeg selv indtalt – og 6. krimi “Dødvande” har jeg for nylig indtalt og den er netop udkommet. “Udenfor sæsonen” var nummer 5 og har længe været meget downloadet som lydbog – men nu kan du glæde dig til “Dødvande”.

Hvorfor krimier? – spørger en del mig om løbende.

Indtil videre har jeg skrevet over 30 bøger – de fleste populærvidenskabelige bøger som fx “Alt om barnet”. Jeg elsker at skrive den type bøger, men må indrømme, at mit hjerte også brænder for krimierne. Krimierne er i mine øjne de sværeste at skrive. For som enhver god krimi skal læseren helst ikke gætte fra starten hvem morderen er – samtidig at der skal lægges forskellige ´snubletråde´ ind. Så selve plottet kan være ret så udfordrende at lave, selv om det måske synes meget ligetil når man er færdig med bogen.

I mine krimier tager jeg fat i særlige problemstillinger, lægger en særlig ´undertone´ eller note kan man kalde det. Fx tilgivelse, jalousi eller ensomhed. Så skriver jeg på den note, samtidig med at jeg selvfølgelig har nogle særlige vinklinger, som jeg gerne vil have med. Emner, historier og problemstillinger.

Mine plots udvikler jeg i tæt samarbejde med min mand – sådan i store linier. Herefter løber jeg med ´bolden´ selv. Men det giver anledning til mange sjove snakke og ikke mindst lægefaglige udfordringer, som vi sammen forsøger at løse. For så at lade mig bruge selvsamme i krimierne.

Selvfølgelig bliver jeg inspireret af mit eget liv, faglige indsigt, fortællinger fra hverdagen, kollegaers erfaringer osv. Men INTET bygger på konkrete sager. Trods alt. Det er ren fantasi.

I må meget gerne sende mig kommentarer om jeres læse/lytteoplevelser. Lige nu er jeg i gang med krimi nummer 7 – hvor jeg sammen med min mand har lavet endnu et plot. Og så er skriveprocessen gået igang.

Alt er sket og intet er hændt.

Her har du rækkefølgen:

1) Skrøbelige hjerter

2) Det stille barn

3) Den sidste vilje

4) Hjerteløs

5) Udenfor sæsonen

6) Dødvande

PS. Jeg kommer selvfølgelig gerne ud og fortæller om bøgerne, tankerne bag osv. Det kan være på et lokalt bibliotek eller i anden sammenhæng. Kontakt mig da gerne på vibeke@vibekemanniche.dk

PPS. Du kan downloade såvel lydbøger som ebøger gratis via ereolen.dk eller du kan streame via forskellige streamingtjenester – fx Mofibo.