Enhedslisten fremsatte i 2018 lovforslag om at få minkavl forbudt. Man må sige, at de som støtteparti må klappe i deres grove hænder. SÅ fik de skovlen under minkavlerne. Godt nok med fortælling om …ja COVID-19. Der er snart ikke det forhold, hvor COVID-19 ikke kan misbruges.

At man ønsker minkavl forbudt er helt legitimt. Men det er til gengæld en illegitim måde, som det gøres på. Fortællingen om at det ødelægger vacciner.

Jeg er målløs (også selv om min kvote over målløshed for længst burde være opbrugt) over, at regeringen igen med bistand fra SSI fremsætter nogle fuldstændig udokumenterede påstande!

Nu er der så ifølge Kåre Mølbak 12 mennesker smittet med en muteret COVID-19-virus – som ja jo ifølge Mølbak kan gå verden rundt. Ikke bare Thy rundt. Og måske kaldes ja COVID-20 – eller var Mølbak heldig COVID-mølbak.

MEN – er der er et stort men – det forbliver en udokumenteret påstand! Vi har ingen mulighed for at tjekke oplysningerne. Der er ikke blevet offentliggjort forskning som bekræfter Kåre Mølbaks påstand. Det betyder også, at det tangerer videnskabelig uredelighed.

God forskning foreskriver, at man offentliggører sine data og stiller dem til rådighed for offentligheden og andre forskere. Lige nu påstår Kåre Mølbak noget, som bistået af en minkhadende statsminister (og hendes støttepartier) lukker og slukker for en hel branche. For mange menneskers levebrød, livsværk, erhverv og kundskab. Det er rystende. Virkelig rystende. Ligeså rystende er det, at oppositionen går med. Pressen viderebringer de udokumenterede påstande.

Hvis det ikke allerede var FOR vildt dette coronahelvede og den corona-gyser vi ufrivilligt er en del af, ville jeg sige det er FOR vildt. Men mit ordforråd slår ikke længere til.

Hvad gør du – når Kåre Mølbak og Mette Frederiksen næste gang tummelumsk møder op på et pressemøde og beordrer at alle hunde og katte slås ned. Mink er smittet. ja – og der er mange samlet. Men rotter er også smittet. De er faktisk OGSÅ mange samlet. I det fri. Mus er smitte. Ræve er smitte. Flagermus er vanvittig mange samlet. Jeg kan fortsætte i det uendelige. Fluer er måske smittebærer. Hvor stopper vi egentlig? Går du så også i takt mens du nikker blindt? Hvor er grænsen til dette vanvid? Hvor er det parti som kan sige STOP DET VANVID? Et nyt måske?

Til minkavlerne vil jeg sige – jeg forstår jeres store vrede. Kæmpe vrede. Jeg forstår jeres afmagt. Det er vanvittigt det overgreb, som I er udsat for fra regeringens side. Bistået af oppositionen.