I går var jeg ude at spise. Maden var fin – men til gengæld var maskeshowet, som var man med i en ond drøm. Et mareridt.

Vi plejer at blive mødt med venlighed ved ankomsten til restauranten – nu blev vi mødt med vrede over, at vi havde formastet os til at møde op UDEN lortebind på (det med lort kommer vi tilbage til). Lad os lige skære det 100% ud i pap – ens helbred kan UNDTAGE én fra krav om mundbind/lortebind.

Læs her fra retningslinierne:

Hvem er undtaget for kravet? 

Kravet om brug af mundbind eller visir gælder ikke for børn under 12 år. 

Hvis en institution eller virksomhed, fx et plejehjem eller en skole, har sin egen bus, som fx føres af en ansat på institutionen, er kørsel heri privat kørsel, og dermed ikke omfattet af kravet om brug af mundbind. Men her kan gælde anbefalinger om anvendelse af værnemidler fra sundhedsmyndighederne. 

Personer, der har nedsat bevidsthedsniveau, eller fysiske eller mentale svækkelser eller andet, der gør, at de ikke er i stand til at bære mundbind eller visir, er undtaget. Sundhedsstyrelsen oplyser, at sådanne fysiske eller mentale svækkelser, som gør, at man ikke kan bære mundbind eller visir, fx kan være: 

  • Fysiske deformiteter, ufrivillige rystelser, hududslet, sår eller forbindinger. 
  • Angst, klaustrofobi eller vrangforestillinger. 
  • Hvis mundbindet eller visiret forhindrer udførelse af vigtige funktioner, såsom mundbetjent kørestol. 

Oplysninger fra den enkelte er på TRO & LOVE – og nej, man skal IKKE have en lægeerklæring ej heller medbringe ens lægejournal.

Så langt så godt. Så reelt var vi i vores gode ret til IKKE at bruge lortebind af helbredsmæssige grunde.

Aftenen blev et studie i omgangen med de famøse ENGANGS-mundbind. For det første var det reelt uhyggeligt at se personalet gå svedende, blege og triste rundt med deres mundbind. Der blev sagt så lidt som muligt og interaktionen med gæsterne var på et minimum. Hvordan er det lige med personalets arbejdsmiljø her? Hvor er fagforeningen egentlig henne?

Jeg spurgte en tjener – hvad hensigten var med mundbindet. Om det var ham, der ikke skulle smitte mig – eller mig der ikke skulle smitte ham. Hans blik blev flakkende og så opgav han. Hvad tror DU er hensigten med mundbindet? Svar gerne her på bloggen.

Anyway – så kunne jeg jo observere de andre gæster. Når de skulle på WC, fumlede de længe PÅ ENGANGS-mundbindet, før de drog hastigt afsted på toilettet – og fumlede ligeså meget med og PÅ det, da de tog det af og lagde det på bordet (føj for pokker…). Det vil sige, at gæsten får bragt en masse lortebakterier (bogstaveligt talt altså coli-bakterier) op til munden, næsen osv. Føj det er ulækkert. Også fordi ENGANGS-mundbindet jo typisk bliver brugt mange gange og over mange dage!

Kort sagt – det mundbind AKA lortebind er med andre ord fulde af lortebakterier (fra beskidte hænder), fulde af snask, snot, bakterier og vira. Kort sagt ulækkert og møjbeskidt. Føj for pokker. Gys og genfærd.

Jeg venter spændt på, at en af landets mikrobiologiske afdelinger samler 100 tilfældige lortebind/mundbind ind fra 100 tilfældige mennesker og undersøger det for alle de sygdomsfremkaldende bakterier (som fx coli-bakterier som kan gøre dig hundesyg), som mundbindene vrimler med.

Min pointe er kort sagt, at de mundbind/lortebind bliver og er decideret sundhedsskadelige hvad angår risikoen for fx at blive smittet med coli-bakterier og selvfølgelig også en stor trussel mod det fysiske, sociale og psykiske velvære.

Jeg må indrømme, at der skal gå længe før jeg besøger en restaurant, hvor personalet bruger lortebind. Jeg synes det er ulækkert og fremmedgørende. Uagtet hvordan maden smager.

Sidst men ikke mindst – forskningen for dette påbud? Den findes IKKE. Lige nu venter vi spændt på offentliggørelsen af forskningen af 6000 danskere fra Rigshospitalet. Jeg er overbevist om, at manglende offentliggørelse skyldes, at der er gået international politik i sagen – og dermed også, at forskningen selvfølgelig viser, at der IKKE er nogen effekt af mundbind i det offentlige rum. Det er min påstand. Jeg har haft ret hele tiden i dette forløb – så mon ikke også jeg har ret denne gang!

På tirsdag udkommer vores samtalebog “CoROpå – en samtalebog om COVID19”. Jeg håber, at det vil give anledning til debat i offentligheden og privat. Du kan låne den gratis på biblioteket eller som ebog. Eller købe den signeret fx her:

https://forlagetliva.dk/coropa-en-samtalebog-om-covid-19.html

Plus dette badge, hvis dit helbred gør du ikke kan bruge mundbind:

https://forlagetliva.dk/kan-ikke-baere-mundbind-badge-1.html?fbclid=IwAR3_xWOi1VPdFjYj7wX31OdpJSMmgMRJ80vzoS1fCS76PoP4Au3Hp1M4914

PS. Mai og jeg går FB-live kl. 16 idag (på Mai Manniche´s facebook profil) og fortæller om bogen og dens tilblivelse. Se med!