Jeg forstår godt, at fx sygeplejersker og læger begynder at indberette arbejdsskader som følge af påtvungen mundbind i mange timer. Mundbind, som på ingen måde er tiltænkt langvarigt brug og hvor arbejdsmiljø-regler typisk siger max 3 timers brug. Nu sidder de klistret på snuden af alt for mange. Uden grund. For vi har IKKE nogen videnskabelig dokumenteret grund.

Jeg læste lige en del opslag på FB fra sygeplejersker, som klagede over at kravet om mundbind gav dem åndedrætsbesvær, svamp, uren hud, øjenirritation, migræne, sår. Blot for at nævne nogle. DSR kan jeg se er da også med rette gået ind i sagen. Når SÅ voldsomme krav stilles fra en regering, må og skal der som minimum foreligge grundig og gedigen videnskabelig dokumentation, som slår fast, at det overhovedet hjælper! En sådan har vi ikke. Jeg forventer, at der vil komme mange sager om arbejdsskader.

Og jo – det er også et brud på Grundlovens §71 – den ukrænkelige personlige frihed. Min og din frihed krænkes, når regeringen påtvinger os at dække vores mund med et bind. Få os til at tie kan man sige. Hvis ikke det er så symbolsk brud på den ukrænkelige personlige frihed – så ved jeg ikke, hvad der skal til!

Min mand – som du måske ved er professor i hjertesygdomme – og i kanon fysisk form, har selv oplevet, hvor forpustet han pludselig bliver, når han på klassisk vis løber op af trapperne på hospitalet. Og han er IKKE lungesyg. Så forestil dig lungefunktionen hos de mange danskere, som i forvejen har nedsat lungefunktion. Horribelt. Ja, mit ordforråd slår snart ikke længere til desværre. Jeg er løbet tør for kraftudtryk.

Det bliver tydeligere og tydeligere for de fleste – hvor vanvittigt tiltaget med mundbind i det offentlig rum er. Sundhedskadeligt, møgbeskidt og et tiltag som uden tvivl vil medføre flere fald og ulykker, hvor mindst en af de involverede bærer mundbind. Føj!

Kan du ikke tåle mundbind – af fysiske eller psykiske grunde (fx ubehag, angst eller klaustrofi) så er du fritaget. Det er på tro og love og du skal IKKE have lægeerklæring. Vores bagde virker – fordi omgivelserne straks ser dit bagde (10 cm i diameter), som  du har sat på tøjet (fx tørklæde) og så bliver du ikke generet eller udskammet.

Køb det her – til dig selv eller dem du holder af:

https://forlagetliva.dk/kan-ikke-baere-mundbind-badge-1.html