Kunne du drømme om at gå med en brugt snotklud for mund og næse? Nej vel – det synes du helt sikkert er virkelig ulækkert. Bare tanker og jeg gyser. Sådan har jeg det præcis med masker/mundbind. Det er noget usandsynligt ulækkert snavs. Folk tager samme maske af og på, bruger den samme møgbeskidte maske/mundbind i ugevis. Fy for pokker.

Hvad tror du dine hænder er fulde af? Det skal jeg fortælle dig – snavs, lortebakterier og andre bakterier. Smitsomme bakterier – som du ikke mindst kan smitte dig selv med.  Hvad tror du mundbindet er fuld af? Afføringsbakterier, vira, snot, spyt og snask.

Det forbliver uklart – om mundbind hjælper ifht Covid-19. Mit meget kvalificerede gæt er, at RH studiet af 6000 mennesker med og uden mundbind viser, at det IKKE beskytter mod smitte. Selv om vi selvfølgelig nu skal se data, er der ingen tvivl om, at det er samme fund der har gjort, at det har været nærmest umuligt for forskerne at få publiceret studiet i NEJM, Lancet og JAMA.

Der er rigtig mange ulemper ved mundbind:

1) Det er møgbeskidt. I nedenstående link finder du dels a) et studie der viser, at maskebrug hos kirurger øger risikoen for at de smitter sig selv med diverse vira – herunder influenza. Ikke mindst hvis de bruger maskerne mere end 6 timer. Og det er under forudsætning af, at de så smider mundbindet masken væk. Så forestil dig hvor meget snask og snavs der er på det mundbind, som du og mange bruger igen og igen og igen – i mange dage i træk! Føj for pokker. Dernæst beskriver studiet også de almindelig gener ved maskebrug nemlig vejrtrækningsbesvær, ubehag, hovedpine, tryk mod ansigtet og besvær med at tale. Det andet studie b) viser at kirurger smitter sig selv med bakterier via deres masker/mundbind. Især efter to timers brug.  Det sidste studie c) viser at 90% af gangene tager sundhedspersonale en maske af forkert og dermed med risiko for at smitte sig selv! Så uanset hvor meget du som ikke-sundhedsperson har nedstirret Søren Brostrøm vise dig, hvordan du tager maske af og på – så er sandheden, at 99% gør det forkert og risikerer dermed at smitte sig selv. Fx med Covid-19.

Altsammen for at sige – at maskebrug i det offentlige rum er noget usandsynligt svineri – som uden tvivl øger nogle menneskers (de sårbares) risiko for at få alvorlige infektioner med fx colibakterier (afføringsbakterier). Bakterieinfektioner som kan medføre alvorlige og dødelige sygdomme! Husk nu hvor meget du smittes via netop snot, spyt og beskidte hænder. Det er de primære smitteveje – fx ved Covid-19 men også mange andre smitsomme sygdomme

2) Den interpersonalle konsekvens – kort sagt samspil og samtale mellem mennesker. Det ødelægges jo fuldstændig ved maskebrug. Folk går rundt som zombier helt glædesløse og uden glimt i øjet. For slet ikke at snakke om sikkerheden og det maskeforbud, som gik forud for regeringens maske-liderlighed.

3) Miljøpåvirkningen – her tænker jeg på affald, når maskerne smides på gaden, i søen, havet osv – men også selve produktionen af maskerne. Transporten af maskerne. Kort sagt deres CO2-aftryk. Det har vi slet ikke hørt om.

Min pointe er – at det for det første er forargeligt og chokerende, at regeringen forud for al deres maskehysteri helt åbenlyst ikke har gjort sig den umage med at spørge forskerne bag RH´s maskestudie, hvad deres væsentlige studie viser. Nok fordi regeringen IKKE ønsker fakta, men vil holde fast i frygt som måde at holde befolkningen i ave på og fortsat krænke vores frihedsrettigheder. Udover om maskerne virker ifht Covid-19 – burde der selvfølgelig foreligge en grundig cost-benefit-analyse ifht betydningen for landets økonomi, miljø, andre sygdomme, behag, livskvalitet osv – de helt sædvanlige trin og krav, som man normalt stiller ved nye tiltag indenfor sundhedsvæsenet. Det er fuldstændig blevet tilsidesat i denne situation. Horribelt. Simpelthen.

Kort sagt – en hel del mennesker kan ikke tåle mundbind/maske. De kan ikke få vejret, får en øget risiko for smitte med fx afføringsbakterier, har klaustrofi, får angst osv. Hvis ens helbred gør, at man IKKE kan tåle mundbind/maske – måske fordi man har vejrtrækningsproblemer, astma, angst, udslæt, klaustrofi osv – ja, så er man ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinier fritaget. Det kræver IKKE lægeerklæring men er på tro og love.

Dette bagde er beregnet til netop mennesker, som af forskellige grunde ikke tåler mundbind/maske. Det kommunikerer til omgivelserne, at man ikke kan tåle mundbind og gør dermed livet lettere uden al for megen chikane og uforstand fra coronapolitiet. Heldigvis fortæller rigtig mange af jer, at det hjælper jer i dagligdagen.

https://forlagetliva.dk/kan-ikke-baere-mundbind-badge-1.html

Tilbage bliver maske/mundbindsstudiet fra RH. Jeg synes det er kritisabelt, at Henning Bundgaard, Thomas Benfield, Christian Torp-Pedersen og de andre involverede forskere tilsidesætter lægeløftet og undlader at informere offentligheden om deres meget væsentlige resultater. Der er ikke længere nogen undskyldning for ikke at delagtiggøre offentligheden heri og det mener jeg også, at lægeløftet påtvinger dem. Så jeg forventer da også, at data er offentliggjort senest på mandag.

Før at regeringen påtvang hele befolkningen at bruge mundbind/maske, burde et demokrati selvfølgelig foreskrive, at det byggede på en grundig faktuel gennemgang af forskningen samt argumentation. En sådan gennemgang foreligger ikke. Det er ikke nyt ifht regeringens håndtering – men det er ejendommeligt, at vi bliver ved med at finde os i det! Her troede jeg, at vi byggede landet på viden og fakta – og så har de sidste 8 måneder vist os på bedrøvelig vis, at landet bygger på uforstand, frygt, gæt, magtliderlighed og mavefornemmelser.

a) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31159777/

b)https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30035033/

c) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31291152/

Denne blog er uafhængig og uden annoncer eller anden reklameindtægt. Det har aldrig været mere vigtig, at vi i et demokrati har uafhængige blogs og medier. Ikke mindst i en krisetid. Du er meget velkommen til at støtte bloggen med et vilkårligt beløb, hvilket sikrer at bloggen holdes igang. Du kan overføre beløbet via mobilepay 30934 (LIVA). På forhånd tak – og tak fordi du læser med.