Sangen ´Luka´ om vold mod børn har fulgt mig i hvert fald hele mit professionelle liv (hørte den første gang i 87 som lægestuderende) – og været en evig påmindelse om hvor vigtigt det er, at vi tager medansvar, når vi møder børn på vores vej – privat som professionelt – som udsættes for vold. Vel en af de sange gennem tiden, som har gjort størst indtryk på mig – og fortsat gør det. Derfor var det også stort endelig at opleve Suzanne Vega live igår på Portalen, Greve. Forinden endda godt underholdt af skønne Hanne Boel. Men det var et enestående øjeblik at istemme Luka – stor fællessang med hele salen. Vidunderligt og tiden stod stille. Som den skal sådanne stunder.
Herudover var det ikke mindst ret så overvældende at opleve Suzanne Vegas fantastiske guitarist Gerry Leonard – som aktuelt også har spillet med Bowie. Det tror jeg gerne. Han var helt helt speciel og fantastisk dygtig. På lang afstand lignede han en gammel mand, som kom trissende på scenen, det var han på ingen måde og siden erfarede jeg, at vi er jævnaldrende :-).
Men en helt igennem enestående aften! Og til Suzanne Vega skal fortsat lyde en taknemmelig for en vidunderlig sang som uden tvivl også har givet mange andre end mig selv modet til at gøre en forskel og hjælpe udsatte børn på vores vej.

suzannevega